Olagligt

Jag var på arbetsintervjurunda nr.2 igår, och det gick bra. Bättre än förra gången i alla fall. Kvinnan som intervjuade mig var avslappnad och snäll vilket gjorde att jag kunde vara mig själv tror jag. Det är hon som ska bli min förman, ifall jag får jobbet. Hon sa att det kan hända att de hinner meddela först efter påsk. Så nu ska man sitta hela påsken och vara nervös för beslutet. Intervjun tog en hel timme, men det gick snabbt. Hon frågade frågor men mest berättade hon om jobbet och arbetsplatsen. Mot slutet av intervjun sa hon ”Nu kommer jag att fråga sådana frågor som vi enligt Finlands lag inte får fråga. Så om du inte vill svara på någon fråga är det bara att säga till.” Jag blev först lite häpen och undrade vadför slags frågor hon skulle ställa, men det var lugnt, hon frågade bara om mitt personliga liv – alltså om min pojkvän, vårt förhållande, mina syskon, var de bor osv. Det var alltså inte så farligt men – får de göra så där? Jag menar det var ju ganska taktiskt att säga att jag inte behöver svara på frågorna, men skulle de verkligen ha tyckt att det var okej om jag skulle ha svarat att jag inte vill svara?

Random fakta: Den konstigaste frågan jag blivit ställd under en arbetsintervju är om jag är höjdrädd.

Jobb nr.1 som jag var på arbetsintervju till förra veckan, lovade meddela denna vecka om beslutet. Spännande! 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: