Mitt nya jobb

Nu är tredje och sista kakan ur ugnen och jag kan koncentrera mig på dagens stora händelse; Jag blev erbjuden ett jobb.

Men först, lite bakgrund. Året var 2006 och studentskrivningarna var fullt igång. Jag hade dock annat att tänka på då jag ännu inte visste vart jag skulle ansöka efter gymnasiet. Jag fundera på många olika möjligheter men ingenting tilltalade mig speciellt mycket. Men sen, hade jag möte med vår underbara studiehandledare och inom 10 minuter stod allting klart för mig. Hon frågade helt enkelt vilka ämnen jag var intresserad av i skolan. För mig var det enkelt; Språk, psykologi och geografi. Studiehandledaren (som jag tyvärr glömt namnet på) såg på mig och frågade sedan; ”Har du funderat på att studera turism?” Jag: ”Nä, kan man studera sånt?”. Jag funderade på saken, och till slut bestämde jag mig att jag skulle börja studera turism. Sökte in till Yrkeshögskolan Sydväst i Åbo (numera Novia) som första val och Arcada i Helsingfors som andra val. Jag kom in i Sydväst. Fastän yrkeshögskole studierna i början kändes tuffa, var jag alldeles säker på att jag kommit in i rätt bransch. Åren gick, studiepoängen samlades och många praktikperioder utfördes. Förrän jag visste av, var året 2009 och slutarbetet stod framför. Juni-November gick snabbt i att jobba på arbetet och i december stod ett 75 sidor långt slutarbete klart. 31.12.2009 var det dags att utexamineras. Det var klart – jag var nu Restonom.

I mina fantasier stod drömmarnas arbetsplats och väntade på mig när jag blev färdig från skolan. Men i verkligheten hade finanskrisen  och arbetsmarknaden andra planer och det var förvånansvärt svårt att hitta lämpliga jobb, eller jobb överhuvudtaget.

Men sen fick jag två arbetsintervjuer. Jobb nr.1 var på en resebyrå som sökte reseguider för olika destinationer utomlands. Jobb nr.2 var ett jobb under benämningen  ”kokouskordinaattori” i ett företag i Helsingfors. Båda arbeten skulle ha varit bra med olika positiva och negativa sidor.

Idag ringde de från resebyrån och frågade om jag vill agera reseguide i Bulgarien under sommaren 2010 för att sedan på hösten flyttas till antingen Cypern eller Egypten. Jag svarade jaVips – så hade jag ett jobb. Fan va skönt det känns. Har ändå försökt få tag i det andra företaget för att fråga i vilket skede deras rekryteringsprocess är, ifall de har gjort några beslut redan. Bara för att kolla om man skulle ha fått det där andra jobbet. Men är nog nöjd med mitt val att ta jobbet som reseguide. Alla som jag pratat med, även min man, har tyckt att jag ska ta chansen att åka utomlands och jobba. 8.6.2010 lyfter planet och jag är påväg mot Bulgarien. Härligt.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: