Förberedelser del 1½

Gick till hälsocentralen igår för att kolla upp vaccinationerna och alla var i kraft förutom stelkrampen (som jag gissat). Eftersom det var lugnt på hälsocentralen just då frågade sjuksköterskan om jag vill ha sprutan där genast. Jag har (överdriven) skräck för nålar så jag resonerade att jag inte har tid att bli nervös/ängslig/rädd om jag tar den genast. Medan sjuksköterskan sökte upp ämnet hann dock svetten börja rinna lite grann, men sedan försökte jag tänka på andra saker och så var det snabbt över. Smärtfritt var det ju inte, men det var inte heller lika hemskt som jag kom ihåg. Plus att sjuksköterskan var jätte trevlig och vi pratade ganska mycket om just Bulgarien och alla vaccinationer.

Jag vet inte var min nålskräck har fått sin början, men det blev i alla fall inte bättre när jag år 2006 skulle ta Twinrix vaccinet (Hepatit A&B) i tre omgångar före min resa till Kina. Vet inte om de använde annan slags sprutor, om skolans sjuksköterksa var inkompetent eller vad det var, men HELVETE så de sprutorna tog sjukt!

Efter att jag fått min stelkrampsspruta, gick jag även via Kela och lämnade in ansökan för det europeiska sjukförsäkringskortet. Ska ta några dagar att få hem det i posten sa de. Ska ungefär ta samma tid att få hem böckerna från Adlibris. Mer förberedelser har jag inte gjort ännu. Förutom googlat en massa (o)nödvändig fakta om arbetslicenser osv.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: