BF

Idag, 17.4.2010, har min syster beräknad förlossningstid. Jag kan bli ny moster när som helst. Hela familjen sitter vid telefonerna och bara väntar på just det där samtalet. Systers första barn, min underbara gudson, kom ungefär en vecka över det beräknade datumet, så man vet ju inte om baby nr.2 också trivs i magen längre. Ingen vet heller, om det är en pojke eller en flicka. Min syster har bestämt (som även med första barnet) att hon inte vill veta könet eftersom det är ingen skillnad vad det blir och för att huvudsaken är att babyn är frisk. Men om man ska höra på äldre gummor som tycker att man kan se babyns kön på magens form och storlek, så är det en till liten pojke på väg. Varje gång min syster har besökt min mormor under den senaste tiden så kan man se min mormor nogrannt utvärdera magen.

Förra gången min syster födde ( december 2007) var jag halvvägs runt jorden i Nya Zeeland, så det känns extra spännande för mig att få vara ”med” när babyn föds (alltså inte med i själva rummet men med i sjukhuset). Förra gången såg jag ju söta systersonen först när han var 2½ månad gammal. 

Väntan fortsätter, och varje minut går långsamt. Varje gång telefonen ringer hoppar hjärtat en extra gång. Vardagslivet är på paus. Allt som finns är väntan.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: