10 år sedan

Jag fick ett mejl häromdagen. Av Windows Live. Rubriken löd; ”Tack för 10 år som Hotmail användare!‏”.  Jag blev en aning förundrad. Har det faktist gått 10 år? 10 år?! Det är nästan hälften av mitt liv. Har jag haft e-post adress i 10 år? Unreal.

Mejlet fortsatte; ”10 år sen var Windows 98 ett splitternytt operativsystem. Spice Girls slog igenom från London till Los Angeles och mobiltelefoner ansågs vara onödiga och irriterande.” Jag  brukar inte använda det här uttycket men, LOL!

Hur gammal är jag egentligen? Har jag verkligen levt under den där ”stenåldern”?

Jag kommer ihåg precis hur det gick till när jag skaffade min mejl. Minns det som om det vore igår, inte 10 år sen. Jag gick i lågstadiet, på klass 5 eller 6. Vi hade lektion i datasalen. Mina kompisar spelade något spel på datorn som visst hette ”Doggy” eller något i den stilen. Sedan började de prata om något som de kallade för ”e-post”. Jag visste ärligt talat inte vad det var. Sedan visade min dåtida bästis åt mig sin e-post. Det verkade tufft, jag ville också ha ett e-post konto. Så hon fixade det åt mig, med en nästan likadan adress som hennes för att matcha varandra. Lösenordet var långt och opraktiskt och jag glömde det snabbt. Många år gick. E-post blev allt vanligare och jag ville skaffa mig ett e-post konto. Men så kom jag ihåg att jag redan hade ett. Ganska länge fick jag hålla på för att komma ihåg lösenordet, men sen kom jag ihåg det faktist! Så jag loggade in och kontot meddelade att det var fullt och inte kunde ta emot flera e-post meddelanden. Så jag tömde hundratals skärppost från inkorgen, och så var det bara att börja använda kontot. Otroligt att jag har ett konto som jag startade i lågstadiet. Nuförtiden har jag ju ett annat också, med en mer officiell adress för officiella ärenden, men använder fortfarande även det här kontot som nu tydligen är 10 år gammalt. Tiden går.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: