Förberedelser del 5½

Det är 13 dagar kvar tills jag åker. 13 dagar. Å ena sidan går tiden alltför fort, å andra sidan tycks allting hända i slow  motion. Sista tiden hemma före en lång utlandsresa (i det här fallet flytt utomlands) känns alltid ängslig. Man upplever varje ögonblick på ett annat sätt, man njuter lite extra av saker man vet man inte kommer att få utomlands (finländsk mjölk och ketschup saknades under Nya Zeelands resan) och när man talar med människor tänker man samtidigt på hur man kommer att sakna dem. 

Jag håller själv på att ”boka in” träffar med mina nära och kära. Vill hinna se alla före jag åker. Idag har jag träffat min mormor, vi var på morsdagskaffe hos henne. Imorgon ska jag åka till Åbo och hälsa på två av mina bästa kompisar. Den ene presenterar sitt examensarbete då, så ska fara och höra på henne till min gamla skola. Lite extra nostalgiskt är det att hon är den sista av oss (vårt gäng på 4 tjejer) som ska bli färdig. Den andre ska jag ta lunch med. Ska bli jätte roligt imorgon, det är två jätte fina tjejer jag ska träffa. 

På onsdagen ska jag till Helsingfors och träffa min syster och barnen. Ska även försöka hinna till dem ännu en gång före jag åker. Kommer att sakna barnen så, de kommer att vara så stora när jag kommer hem. Fredagen ska jag spendera dagen i Esbo hos sista medlemmen i vårt gäng på 4 tjejer. Hon har också lovat att komma och hälsa på mig till Bulgarien, så det kommer att bli roligt. På kvällen på fredagen ska jag fara ut med min barndomskompis. Hennes sällskap, en terrass, en kall lonkero och hoppeligen bra väder – det kan inte bli bättre. På veckoslutet ska jag till Hangö och träffa mannens familj, kommer att missa hans systers konfirmation och det väldigt synd. Det blir även sista hela veckoslutet med mannen. Sista veckan ska jag förutom packa, även hälsa på min syster igen, umgås med föräldrarna och min bror, och givetvis försöka njuta (och inte gråta) av mina sista dagar med mannen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: