+ och –

Det är inte enbart skönt att få åka utomlands i 5 månader. Det finns både plus och minus. Alla andra lever livet här hemma och det är många saker jag kommer att gå miste om under min frånvaro. Det harmar, som vi säger i västnyland. 

Viktiga saker jag missar;

– Systerdotters dop

– Mannens systers konfirmation

– Mannens och min 6 årsdag tillsammans

  Dopet harmar mest. En stor dag i lilla flickans liv, och jag är inte där. Som tur är hon för liten för att komma ihåg, men det gäller inte för mig. Samma sak med konfirmation, hade ju redan sett fram emot det, hade ju redan köpt en klänning. Får se till att mannen representerar oss båda undre bägge festligheter. Jag kommer även att vara utomlands när mannen och jag varit tillsammans i 6 år. Som tur kommer mannen kanske senare på sommaren till Bulgarien och hälsa på, så vi får väl fira då istället.  

Mindre viktiga saker jag missar;

– Muse konsert

– Popkalaset 2010

– Midsommarn

– Regattan  

Muse kommer äntligen till Finland, och var är jag då? Inte i Finland, typiskt! Popkalaset skulle också ha bjudit på några intressanta artister, får be bror min rapportera hur det var. Midsommarn är det också synd att gå miste om, vi har utvecklat lite familjetraditioner och nu kommer jag att vara ungefär 2400km (jag trodde det var längre, men kollade upp det) ifrån resten av familjen som kommer att vara på sommarstugan och äta djävulskt god mat. Skulle även ha haft möjlighet att joina min kompis som hyrt stuga över midsommarn i närheten av Tammerfors. Regattan är det inte så farligt att jag missar, men skulle vara roligt att enligt tradition fira i Hangö med mannen, tusentals andra människor samt en och annan kall dryck. Som tur kommer det nya midsomrar och regattor. 

Inte alltså enbart skönt att åka utomlands. Får dock tro och hoppas att jag kommer att få upplevelser som mer än väl tillgodogör det jag missar här hemma.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: