I’ve been dying to tell you

Ibland har man bara tur. Har inte velat berätta något förrän allting är klart, men nu är det dags. Jag skrev i ett tidigare inlägg att min arbetsgivare nu på måndagen (17.5) sagt upp kontraktet 5 dagar innan jobbet började (!) p.g.a. kris i företaget. Jag blev än en gång arbetslös och en aning deprimerad. Men…

Jag har fått ett nytt jobb idag! Ett BÄTTRE jobb! Eller det tycker jag i alla fall.

Såhär gick det till..

Måndag: Jag fick samtal av min arbetsgivare som berättar till mig att de inte har möjlighet att anställa mig trots att jag skrivit kontrakt och trots att det bara var 5 dagar tills jag skulle åka till Bulgarien och börja jobba! Jag blev lite i shock och visste inte vad jag skulle ta mig till. Efter att shocken lagt sig gick jag på skoj och kollade in arbetskraftsbyråns sidor för att se vad det fanns för lediga jobb. Och där, hade Tjäreborg en annons om att de söker guider. Jag skrev en hastig arbetsansökan och skickade in den.

Onsdag: Jag får ett mejl av Tjäreborg, där de säger att de läst min ansökan och att om jag vore intresserad har de en plats ledig genast i Egypten. But there was a catch, det skulle inte vara vanlig guide utan jag skulle vara ”lasten opas” som de kallar det, alltså ta hand om barnen på destination och leka me dem och hitta på olika aktiviteter. Jag funderade en stund på saken, men beslöt mig ändå att svara att jag var intresserad eftersom de också i mejlet skrev att man under säsongen lär sig även det vanliga guidejobbet och att man nästa säsong kan söka till vanligt guidearbete om man vill fortsätta med jobba för Tjäreborg.

Torsdag: Jag ringer till Tjäreborg för att diskutera saken och jobbet låter allt bättre. De säger att om jag bara vill är jobbet mitt. Vi bestämmer träff för nästa dag, fredag, för att diskutera detaljer.

Fredag, idag: Jag har träff på Tjäreborg i Helsingfors, bekräftar mitt intresse för platsen och får jobbet. 1 timme senare lämnar jag Tjäreborgs office med ett nytt jobb, en flygbiljett och ett tjockt infopaket i handen! Ibland har man bara tur! Tänk om jag inte hade skickat arbetsansökan! Hann vara abretslös i hela 4 dagar innan jag fick nytt jobb.

Den 1.6 börjar jag. Då flyger jag till Hurghada, Egypten. Där har jag en veckas introduktion och sedan är det business som gäller. Ska bo i en delad lägenhet med andra guider och jobba på ett jätte fint hotell! Kontraktet är till 28.10, eftersom man förnyar kontraktet för varje säsong. Därefter får jag fortsätta antingen som ”lasten opas”  (i brist på ett lika bra ord på svenska) eller som vanlig guide om jag vill. Man får även ge 3 önskemål för vilken destination man vill jobba på nästa säsong. Wohoo! Det här är helt otroligt!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: