Egypten, del 5

Så mycke har hänt, och tiden har gått snabbt, har inte haft tid att skriva inlägg!

Vi har haft första finska barnen i barnklubben, de var så söta och snälla. De ska vara i Hurghada i 2 veckor, så vi hinner leka mycket ännu. Annars också har vi nu haft fler barn, så vi har nånting att göra. Förutom att vi ändrat på programmet, har vi fått tips av en guide som jobbat som SunGarden host några säsonger tidigare. Vi fick många bra tips.

På tisdagen fick jag följa med de finska guiderna och köra transfer, alltså köra turister till flygfältet och hämta de nya turisterna till hotellen. Det ska jag börja göra nu varje tisdag, och när jag kommit in i systemet lite är det meningen att jag ska ansvara för en transferbuss ensam! (brukar vara 5 bussar, och det finns 4 finska guider) Det var roligt och följa med, och det var roligt att få vara med de finska guiderna lite, prata finska, diskutera finland och allmänt lära känna dem lite bättre.

På onsdagen var jag första gången med på det finska välkomstmötet, med och prata det vill säga. Jag presenterade mig själv, barnklubben och så drog jag en hotellrunda efter mötet på Grand Resort där jag jobbar. Det är ett jätte stort hotell så meningen med hotellrundan är att turisterna enklare ska hitta var allting ligger, och så ger det en möjlighet att presentera barnklubben närmare. Det ska jag också börja göra varje vecka.

Förutom det ska jag och E få turvist följa med på de Luxor och Kairo utfärder som Tjäreborg ordnar så vi ska få lite mera kännedom om Egypten så vi sedan kan agera bättre guider. Det ska bli jätte spännande! Oj vad jag väntar redan! Nästa vecka är det alltså min tur att få följa med på Luxor resan! Wohoo! Enda minuset är att utfärden börjar kl.04.00 på lördagmorgonen och tillbaka i Hurghada är man kl.21.00. Men ska inte gnälla ännu, Kairo utfärden startar kl.01.30 och hemma är man kl.22.00! Men roligt ska det ändå bli, att få se lite andra delar av Egypten och samtidigt lära sig lite mera om historien, olika ställen och själva landet och kulturen.

Så vi har fått mycket nya ansvarsområden, och allt det här gör att vi lär oss mera om jobbet som guide, som jag och E båda vill jobba med i framtiden. Roligt och nyttigt!

Som sagt har det hänt så mycket, har säkert glömt skriva nånting här nu, men får återkomma och jag kommer på något annat jag skulle berätta!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: