Egypten, del 7

Det här är ju inte riktigt läsarvänligt, att inte skriva något på flere dagar, och sen skriva många inlägg på en dag. Det har tyvärr blivit rutin. Tiden är begränsad, och när man har tid vill man gärna hinna göra annat som att gå till matbutiken till exempel och köpa mat och andra nödvändigheter. Jag kan fortfarande inte förstå hur tiden här kan gå så snabbt. Jag går och sova, jag vaknar och går till jobb. Jag kommer hem, pysslar med  lite småsaker och så går jag och lägger mig igen. Och den här rutinen upprepas dagligen. På ett sätt är det ju skönt att tiden går snabbt, men man hinner liksom inte med! Och det är inte bara i livet jag inte hinner med, jag hinner inte med här i bloggen. Jag vet inte vad jag redan berättat och vad inte, för det händer saker dagligen. Time flies when you’re having funs sägs det ju, men jag tycker att time flies when you’re busy working! Idag har jag varit här i 2 veckor redan.

Mycket har hänt igen.

På lördagen, samtidigt som min guddotter blev döpt, befann jag mig några meter under havsytan på Röda Havet. Vi fick följa med några andra guider när de åkte för att dyka, och vi (jag & E) fick göra introdyk! Introdyk betyder att man har en kort intro på däck, sedan sätter man på sig utrustningen och så dyker man tillsammans med en guide. Och då menar jag verkligen tillsammans, man håller guidens hand hela dykningen. Men det var bara skönt, att ha någon där brevid hela tiden, för fastän dykning ser enkelt ut är det inte det! Och första gången är det lite pirrigt, och man är lite spänd så det är bra att ha en lugn guide med sig som vet vad han gör.

Det hela hände så snabbt, plötsligt stod vi där i full dykarutrustning med våra flippers utanför kanten, ena handen på viktbältet andra handen på masken och så säger de bara att ta ett stort steg ut. Första gången jag hoppade (tog ett steg) ut i vattnet fick jag vatten in i masken och i näsan då jag blev lite nervös och spänd. Men guiden var lugn som bara den, sa till mig att slappna av och ta djupa andetag och så när jag hade lugnat ner mig lite, började vi dyka. Vilken värld det gömmer sig under havsytan!! Människor prata om hur fint det är, men man har ingen aning förrän man upplevt det själv, det var helt otroligt! Vi dök vid korallrev, och där fanns hur mycket koraller och fiskar som helst! Som direkt ur Nemo filmen, och jag såg en liten ”Nemo-fisk” (clownfish) faktist också! Andra havsdjur jag såg var bl.a. sköldpadda, muräna, en rocka och en massa småfiskar i alla regnbågens färger! Ena guiden som är van dykare, sa att det var en sällsynt bra första dykning när vi såg så många olika djur och varelser. Det var unbelievable! Bara man blir mera van vid att dyka, för det var garanterat inte sista gången jag dyker, så kan man ta med en kamera och så kan jag visa hur fint det är!

Sedan fick vi lunch på båten, en god buffet med en massa Egyptisk mat. Och sen åkte vi vidare till vårt nästa dykställe där vi fick dyka andra gången. Den gången gick det redan lite bättre, och vi var under ytan i ungefär 40 minuter. De andra guiderna vi var med är redan proffsiga och dök på egen hand, och jag måste säga att jag blev sugen på att gå kurs så jag också kan dyka själv. Om man vill gå kurs, så lönar det sig att göra det här. Jag vet inte bara när ja ska hitta tid att gå dykarkurs, när jag just och just har nån fritid.

Foton från ytan;

Ute på havet.

Hurghada sett från havet.

Personal på båten.

Dykflaskor.

Dykplats nr.1 och en snorklande turist.

Dykplats nr.2.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: