Egypten, del 8

Denna vecka körde jag min första transfer ensam. Det vill säga, jag guidade en buss med turister till flygfältet, och hämtade ett nytt lass turister till hotellen. På vägen till och från flygfältet berättar man lite om Hurghada, om lokala vanor och om alltmöjligt som det är bra att veta. Gjorde det alltså för första gången själv i tisdags. Det var nervöst, men det gick nog bra. Några saker glömde jag berätta (fast det vet ju inte gästerna) och några saker kunde jag ha berättat mera om, men i det stora gick det riktigt bra. Ska börja köra transfer varje vecka nu, så det är roligt med lite omväxling från barnklubben.

Inte för att jag kan klaga på barnklubben. De barn vi har haft där har varit så roliga att leka med. Har haft två finska barn där, de är andra veckan nu, och de är så söta! De är snälla och lydiga, och leker snällt. Pojken, 5 år, och flickan, 12 år, har varit med på många av våra aktiviteter. Mamman sa också att pojken pratar om mig på kvällarna, och en dag när de skulle gå från barnklubben började han gråta för han ville ännu stanna och leka. Idag hade vi filmkväll med barnen, och han var jätte trött och därför lite busig, men sen kom han i min famn och lugnade ner sig! Mina söta små finska barn, vad jag kommer att sakna dem när de åker! Konstigt hur man kan fästa sig så vid nån på 2 veckor. Fast det är väl egentligen ganska enkelt, speciellt med barn för de är så ärliga med sina känslor.

Nästa vecka i barnklubben, ska vi fira midsommar också. Vi ska leka lekar, sjunga sånger, äta kaka och allt som hör midsommarn till! Det ska bli roligt, hoppas det kommer många barn. Nästa vecka, på lördagen faktist, alltså på själva midsommardagen ska jag även få följa med på dagsutfärd till Luxor. Det ska bli roligt, att få se lite andra delar av Egypten. Fast hellre skulle jag fira traditionell midsommar hemma, med familjen och mannen, på sommarstugan med god grillmat, mammas hemgjora ”kotijuusto”, och lite sommarspel – det kan inte bli bättre. Får ta och ringa till dem och försöka vara med i stämningen över telefon.

Har lite dåligt med bilder, det är konstigt hur snabbt man vänjer sig här, ingenting känns nytt och värt att fotografera mera, ska försöka ta lite nya bilder ändå. Tills dess kan jag visa några bilder på arbetsplatsen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: