Egypten, del 9

Idag har jag haft ledigt från jobb. När man jobbar 6 dagar i veckan, blir lediga dagen veckans luftrum där man äntligen får vila och göra precis vad man vill. Aldrig har en ledig dag kännts så välkommen som denna. Första lediga dagen i Hurghada, spenderade jag mestadels på stranden, andra lediga dagen gick till vår dykutflykt, så nu denna tredje lediga dagen här i Hurghada bestämde jag mig för att göra absolut ingenting.

Jag vaknade ganska tidigt men låg länge i sängen och vilade medan jag hörde på lite musik. Sedan steg jag upp och började städa mitt rum lite, tvättade några maskiner byk. Vid 12 tiden tog jag taxi till köpcentret SenzoMall som ligger i andra ändan av Hurghada. Där tog jag en lång lunch på McDonalds, lite västerländsk snabbmat gör susen för humöret ibland, och fortsatte sedan till Spinneys som är som typ Citymarket i Finland, fast inte lika bra urval såklart. Handlade mat, och andra nödvändigheter jag har märkt att kan vara bra och ha som t.ex. hängare, några självhäftande krokar, en till stor handduk och en liten, tvättmedel och så vidare. Och vet ni vad jag hittade i butiken? Annas pepparkakor! Jag blev så glad när jag såg dem, en liten bit av Skandinavien, här, i Afrika. Jag hittade även Burn Energy Drink, en jätte god och stark energidryck som inte är tillåten att sälja i Finland! Efter alla uppköp blev slutsumman ganska stor, men det brukar det bli när man köper hushållssaker. Runt halv tre tog jag taxi tillbaka hem, och fortsatte tvätta lite byk. Läste också några finländska tidningar som jag fått låna av en av de finländska guiderna, hörde på musik och fixade lite små grejjer här och där.

Nu har jag precis varit i duschen, jag har Sex and the City 2:an nerladdad och färdig och jag har laddat upp med Toblerone. Skön filmkväll ikväll. Imorgon på jobb igen och 6 dagar tills nästa lediga dag.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: