Egypten, del 18

Har just haft besök av ett Egyptiskt it-geni, en man i min ålder ungefär, otroligt oltroligt begåvad och smart. Jag är verkligen imponerad. Det finns ingenting mer imponerande än någon som är riktigt duktig på det han gör. Vad än det gäller, fotografi, sång, att spela ett instrument, eller att vara bra på datorer – är man bra på det man gör är det imponerande. Det tycker jag i alla fall.

Har alltså haft problem med internet här hemma i lägenheten. Först trodde jag det inte fanns internet till lägenheten men efter att vi konstaterat att min ”sambo” inte har några problem med internet, blev det troligt att felet låg i min dator. Så idag hade jag data-dejt med min chef som kom till mig med sin laptop och sin sambo, och så försökte vi fixa problemet med min dator. Men hon kunde inte heller koppla till internet här hos mig. Så ringde vi till hyresvärden som tyvärr inte kunde göra något, så han ringde vidare till någon som skulle komma och hjälpa mig. Kl. 22.45 ringde det på dörren, och ja det är helt normalt här i Egypten att hälsa på vid den tiden. Här börjar kvällslivet först när solen gått ned, och gatorna tystnar först väldigt väldigt sent. Hur som helst ringde det på dörren och när jag öppnar står där en gammal man i en galabeya (en hellång mansdräkt som ser ut som en klänning) och jag hinner för en hundrandedels sekund fundera hur en gammal man ska kunna fixa min dator. Men så dyker det upp en ung man i min ålder, och för någon minut hinner jag fundera hur någon så ung ska kunna fixa min dator. Men min oro är snabbt förbi när han börjar knappra på min dator. Han var så otroligt skicklig, han kunde allt utantill och det störde inte honom alls att allt var på svenska, han visste ändå precis vad han gjorde. Han fixade min dator och internet på under 2 minuter! Jag var häpen. Att få se ett sånt geni göra det han gör bäst, ja det var verkligen imponerande! Som tur fick jag hans businesscard, om jag får problem i framtiden ringer jag honom genast!

Så  nu har jag fungerande internet här i lägenheten. 2 veckor har jag varit utan internet nu, och under 2 minuter tog det att fixa det. Jag är fortfarande så otroligt imponerad. Jag kan inte ens uttrycka det i ord. Wow – det är det enda jag kan säga.

Förövrigt väntar jag så på imorgon. Ska bli en av dom bästa dagarna på länge. I can’t wait.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: