Egypten, del 23

Imoron åker min bror och hans flickvän hem. Det har varit en fartfylld vecka med program helatiden, eller så har det kännts för mig, eftersom jag jobbat vanligt och sedan umgåtts med dem på kvällarna.

Idag är min enda lediga dag under tiden de är här. Vi spenderade hela förmiddagen på Quadsafari, eller mönkjäsafari som vi kallar det i Finland. Min bror visste redan innan de kom hit att han ville på mönkjäsafari, eftersom han har mönkijä hemma och ville pröva det här i Hurghada också. 06.30 ringde väckarklockan, jag snoozade 20 minuter, steg upp, lagade mig färdig och tog taxi till hotellet. 07.45 var jag vid hotellet ungefär och så var det bara att vänta på pick up. 08.20 blev vi hämtade av den supertrevliga lokalguiden Wazeem. Så åkte vi vidare för att hämta några andra människor på ett annat hotell, och sen åkade vi 15 utanför Hurghada, till Safariland. Där hade vi en kort intro av dagen och mönkijän, och så var det bara att hoppa på och köra iväg. Vi körde c.40 minuter, hade en paus på vägen innan vi anlände till beduinbyn mitt i öknen. Här fick vi rida kamel, höra om det traditionella beduinlivet osv. När vi var färdiga där tog vi mönkijän igen, och körde tillbaka till Safariland, denna gång med högre fart. Som sagt, var lokalguiden alldeles underbar och skojjade med oss hela dagen. Han erbjöd bl.a. 50 kameler för mig, och 78 kameler tillsammans för mig och min brors flickvän.

Tiden har gått så snabbt, tycker inte att vi hunnit med någonting, men idag på vägen hem från safarin gick vi igenom vad vi gjort, och vi har faktist hunnit med ganska mycket. Vi, eller de, har redan;

 • Simmat i Röda Havet
 • Varit på SeaTrip
 • Snorklat
 • Sett massa fiskar och koraller
 • Sett delfiner (mycket ovanligt!)
 • Varit på mönkijäsafari
 • Besökt öknen
 • Sett beudinerna
 • Ridit kamel
 • Besökt alla stadsdelar i Hurghada; New Hurghada, Sekalla och El Dahar
 • Besökt New Marina och haft drinkar på Shade
 • Besökt Hard Rock Café (många gånger)
 • Osv.

Imoron åker de hem, så vi hinner inte med så mycket mera. Just nu sitter jag hemma. Vi har tagit paus för dagen för att vila efter safarin. När jag duschat, bloggat och vilat ska jag åka tillbaka till hotellet och så ska vi se vad vi gör på deras sista kväll här i Hurghada. Jag tror nästan vi kommer att gå och äta kamelkött, för att göra något lite speciellt. Imorgon kommer de alltså att vara på min transferbuss till flygfältet, så det kommer att bli roligt. Jag tror de har haft det roligt här i Egypten, eller det hoppas jag i alla fall. Nästa besök får jag 17.8, då en av mina bästa kompisar kommer hit, yeijj!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: