Egypten, del 24

Mycket har igen hänt sen senast, men har inte haft internet på några dagar nu igen. Eller internet tycks fungera varje morgon, då jag inte har tid att blogga, och när jag kommer hem går det plötsligt inte att ansluta till internet längre.

Men alltså, var jag förra veckan och ”obsade” en utflykt som heter FamilyFun. I FamilyFun åker man på förmiddagen ut på en semi-ubåt, SeaScope, där man sitter i en båt som har 2/3 delar under vatten där man kan sitta och titta på korallerna och fiskarna utan att bli våt. Efter det åker man ut på en halvdags jeepsafari ut i öknen och bekantar sig med en beduinby mitt ute i öknen. Det är meningen att jag och min kollega E ska börja guida dessa turer så vi har nu turvist fått åka med på turen för att obsa den så vi framtiden kan göra guidningen själv.

Jag hade skitroligt när jag var ut på turen förra veckan! För det första hade jag en av de bästa lokalguiderna med mig, Ahmed. Han är bra för han gör inte enbart en vanlig tråkig guidning, utan han skämtar med gästerna och gör en massa crazy saker så gästerna verkligen njuter av turen. Tyvärr var en stor del av dessa practical jokes riktade mot mig, men vi hade det väldigt kul. Hade även tur att få den bästa jeepchauffören nånsin, Ali. Ali pratar inte så mycket engelska och jag pratar inte så mycket arabiska, men på något sätt förstod vi varandra bra och satt och skämtade med varandra hela tiden, och när det var dags för jeepsafarin satte han gasen i bottnet och körde som en galning. Vad jag tycker om dessa Egyptiska människorna, de är så härliga! Spelar ingen roll om man har ett gemensamt språk eller inte, med lite humor och ett leende kommer man långt. Samma gällde de andra jeepcaufförerna, de var jätte trevliga och vi hade hur rolgit som helst, satt mest med dem på varje paus medan gästerna höll för sig själv. Gud vad roligt jag hade den dagen! Verkligen, kommer inte att glömma den dagen på länge. Nästa vecka ska jag alltså guida FamilyFun för första gången, och jag är lite nervös redan. Vet redan nu att jag inte kommer att ha samma lokalguide, men hoppas få samma chaufför i alla fall.

Hoppa! (så skriker chauffören när man kör upp och ner för sanddynerna i öknen och han vill att man ska hålla i sig så man inte slår huvudet i taket av jeepen)

Yalla yalla! (så ska gästerna skrika om de vill att chaufförer kör ännu fortare)

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: