Egypten, del 25

Jobbade 12 timmar på fredagen och kände mig helt död. Ringde till Aquarius för att se om det fanns möjlighet att börja ta dykarcertifikat idag på lördagen. De skulle ringa tillbaka men det gjorde dom inte, så Kirsi fick mig övertalad att gå ut på ”några”. Några blev snabbt fler när vi träffade på några andra kolleger som var ut och festade.

Jag och Kirsi träffades ute vid vägen kl.22.30, tog taxi till New Marina. Under taxifärden fick jag sms av Tonje som meddelade att de, Tonje & Emilia, satt vid Shade (en svenskägd restaurang/nattklubb som jag nämnt nångång tidigare) så vi gick dit först. Vi hann inte sitta länge där innan vi såg två andra kolleger, Sille och Emelie komma in. Då såg vi också att vid baren satt också Jonas (en av våra guider) med några andra guider från ett annat företag, och de var ute och firade födelsedagen av en av de andra guiderna. Alla kom och satt sig vid vårt bord, servitören hämtade en Vodka&RedBull boat till bordet (en stor ”boat” med en vodka flaska och massa redbull), så det blev full fest direkt. De andra var rätt fulla vid det skedet redan, men för att vara ärlig var vi resten inte långt efter. Senare ringde Jonas till Khaled, en av våra lokalguider, som också kom till Shade.

Shade är ett ganska mysigt ställe att sitta och dricka några på, och vi trivdes bra, inte minst pga trevlig personal. Vid något skede hade största delen av de andra guiderna dragit vidare till någon nattklubb och det var bara Kirsi, Jonas, Khaled och jag kvar på Shade. Så vi betalade för oss och gick vidare till Papas, som ligger intill Shade för att ta en drink där också. Vid det här skedet hade vi alltså tömt Vodka&Redbull båten på Shade, så vi var ganska ”glada”. Så ringde vi till Ahmed, en annan lokalguide, och han mötte upp oss på Papas. När vi hade tagit vår drink på Papas, skulle vi gå vidare till Ministry of Sound, men då hade Jonas försvunnit någonstans och plötsligt var det bara Kirsi, Khaled, Ahmed och jag kvar så vi fick gå och leta reda på Jonas först. Vi anade att han gått in på HedKandi, en nattklubb vid New Marina, så vi skulle ta en snabb titt in för att se om han var där, men eftersom jag inte hade mitt id-kort med mig slapp jag inte in, så Kirsi och Khaled gick in för att se om de skulle hitta Jonas. Under tiden de var där inne, började jag må lite illa så jag och Ahmed började gå till Ministry of Sound redan, för att få lite luft. Väl framme på Ministry mådde jag riktigt illa, och bestämde mig för att ta taxi hem. Har kommit hem kl.03.30 tror jag.

Idag morse vaknade jag och kände mig lite krapulantisk. Men det var skönt att bara få vila, har inte haft en ledig dag utan program på länge, och jag bara låg i soffan och kollade filmen ”Two weeks notice” som kom på tvn. På eftermiddagen fick jag sms av Kirsi som undrade om jag skulle gå och joina henne vid poolen, så jag packade snabbt ner handduken och gick till henne. Även vår chef kom till poolen, och en lite bättre mående Jonas joinade oss senare. Vi simmade, solade och bara njöt. Jonas, Kirsi och jag beställde även McDonalds homedelivery för att dämpa vår dagen-efter-känsla lite grann. Efter lunchen gick vi ännu ner till poolen en stund, men sen kände jag att det var dags för mig att gå hem igen. Hemma somnade jag in en liten stund, och när jag vaknade fungerade internet vilket förklarar varför jag sitter och bloggar just nu.

Senare ikväll ska vi dra iväg till Little Buddha. Följer vi traditioner betyder en kväll på Little Buddha god sushi, vitt vin och någon drink, men får se hur det blir idag, är ännu lite trött från igår och ska på jobb imorgon.

Herregud nu låter jag som någon suput som bara går från nattklubb till nattklubb varje dag. Så är det ju inte alltså. Men livet i Hurghada är nog en fest.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: