Vårt land, vårt land

Jag är i Finland. Min semester har börjat. Igår för att vara exakt. Lindas & Sannis semestervecka i Hurghada var slut, och jag åkte hem på samma flyg som dem. 1 vecka semester har jag. Det känns skönt att vara hemma. 1 vecka är en jätte kort tid, men bättre än ingenting. Nu sitter jag här i mitt barndomshem, ser ut genom fönstret på den finska sensommaren, lyssnar på Plain White T’s och har blandade känslor.

Jag kan inte förstå att jag är hemma. Det känns som om allting ändrats, och som om ingenting ändrats. Det känns som om jag fortfarande längtar hem, fastän jag är hemma. Samtidigt saknar jag Hurghada och människorna där. Det känns så konstigt att vara hemma.

Idag har jag träffat min mormor, vi var på eftermiddags kaffe till henne. Hon har varit sjuk, men verkade pigg och glad idag. Imorgon ska jag och mamma åka till Helsingfors för att hälsa på syster och hennes familj. Äntligen. Det är vad jag sett mest framemot till under min semester. Saknar mina små syskonbarn så mycket att jag nästan vill gråta en skvätt. Det är ”enkelt” att lämna vuxna här hemma medan man är utomlands, men gud vad jag saknar barnen. Ska blir så otroligt härligt att se dem imorgon. Ska passa på och klämma in lite shopping medan vi är i huvudstaden imorgon. Hurghada i alla ära, men det finns inga ordentliga shoppingmöjligheter där.

Nästa tisdag åker jag tillbaka. Back to Hurghada, back to life.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: