Egypten, del 35

Uppdateringen har varit lite dålig, beror på att internet inte fungerat i lägenheten.

Har helt glömt bort att berätta! När man jobbar som guide så har man alltid kontrakt på 6 månader, eller per säsong så att säga. Man jobbar sommar- och vintersäsonger. Så nu när sommarsäsongen börjar ta slut har vi fått en lista på lediga platser till vintern som vi kan ansöka om. Där står alla platser (guide, office eller sk. ”stab” osv.) och alla destinationer (Thailand, Vietnam, Mexico osv.). Så för ungefär en månad sen skickade vi alla in ansökan. Man får ge tre önskemål (ger dock ingen garanti) och min ansökan såg ut sähär:

1. Guide, Hurghada, Egypten. Eftersom jag trivs här i Hurghada men vill bli guide.

2. SunGarden, Hurghada, Egypten. (Det jag jobbar med nu) Eftersom jag trivs här i Hurghada.

3. Guide, Playa de la Cruz, Teneriffa. Eftersom jag vill bli guide, och en etablerad destination som Teneriffa skulle ge en fin möjlighet att lära sig jobbet.

I över en månad har vi alla alltså nu gått spända omkring och väntat på att få höra besked om nästa säsong. Och förra veckan fick jag veta (som en av de första) att jag får stanna i Hurghada och att jag ska bli guide! Första säsongen, första ansökningen, och första önskemålet! Whoop whoop! Är så otroligt fantastiskt glad. Ska bli härligt att få bli kvar i  Hurghada ännu en säsong, och att jag dessutom ska få bli guide! Mitt tillfälliga drömyrke! De flesta andra har fått veta förra/denna vecka och de flesta är nöjda med vad de fick. Vi är 4 tjejer som ska bli kvar här i Hurghada och det är Ina, Louise, Emelie och jag. Oh Yeah, bring on the winter season!

Men det finns en negativ sida med att säsongen snart är slut, och det är att de flesta av dessa härliga kolleger kommer att åka hem och till nya destinationer. Kommer speciellt att sakna de finländska flickorna som jag jobbat mest med. Jag kommer att gråta ögonen ur mig när de ska åka. Samtidigt är jag glad för dem, för de är alla nöjda med sina positioner för vintern. Hoppas vi jobbar tillsammans ännu någonstans i världen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: