Egypten, del 37

Tiden har sprungit förbi mig den senaste veckan, det känns som om det hänt så mycket och så lite på samma gång. Det första jag ska uppdatera er om är vi haft en sk. teamdag här i Hurghada. Vi är just nu indelade i 3 olika team. Det finns finska teamet, scandi teamet och så SunGarden. Men vi på Sungarden är ju bara 2 stycken så vi fick hänga med de andra. Emelie hängde med Team Scandi på teamdag på onsdagen och på fredagen var det min tur, och jag hängde med Team TF (TjäreborgFinland). Vi stack vid lunch tiden, och styrde vår vita mafiabil mot El Gouna. El Gouna är en liten stad som är byggd bara för turister, c.30 kilometer norr från Hurghada. Dit åkte vi alltså, och destinationen var någon skön strand som det finns mycket av i El Gouna. Vi besökte Mangroovy beach först, eftersom ingen av oss hade besökt det stället tidigare. Framme blev vi dock lite besvikna, stranden var inte alls ”simmarvänlig”. Däremot fanns där ett hundratal kitesurfare och stranden verkade vara precis passlig för den sporten. Men vi var ute efter sol & bad så vi åkte vidare för att hitta ett annat ställe som skulle passa våra behov bättre. Vi kom sedan på att åka till Moods, där några av de finskaguiderna hade varit förut. På moods tog vi först lunch, och sedan flyttade vi oss till übersköna solstolar på stranden. Vi hade inte mycket tid på oss, eftersom vi hade bokat VIP bio på SenzoMall till kl.20.00 och innan det skulle vi hem, duscha, äta middag osv.

Så när vi hade solat och badat klart, åkte vi hem och duschade av oss saltet och sanden och körde till SenzoMall. På Senzo passade vi på att köpa födelsedagspresent till en av våra Norska guider, Ida, som skulle fylla år nästa dag, på lördagen. Efter det tog vi stop på food court. Food Court är en stor plats med massa bord och stolar i mitten, och så olika matställen runt omkring så man kan fritt välja hurdan mat man vill, och så kan man ändå sittta tillsammans med de andra. Alla andra beslöt sig för ett ställe som har Indisk mat, men jag har aldig varit så förtjust i det så jag beställde min mat från ett ställe som hade Kinesiskt. Maten där är billig och man får ganska stora portioner; så när jag var färdig med min Noodles & beef och några springrolls så var jag verkligen mätt.

När vi kom till bion, hade de ingen reservation till oss och vi skulle ha varit tvungna att vänta ända till midnatt för nästa film, så vi var lessna och gav upp. Istället tog vi en liten shoppingrunda i Senzo och sedan fortsatte vi i Sekalla. Efter det åkte vi hem igen, tog det lugnt en stund och så lagade vi oss färdiga för att gå ut en sväng. Kirsi och Päivikki hade jobb nästa dag så de blev hemma, men HannaSatu och jag åkte till New Marina där vi traditionellt stannade på Friends, innan vi gick till Shade en sväng och sedan till Papas. Satu skulle också på jobb följande dag, så hon åkte hem efter Papas och jag och Hanna fortsatte till Ministry of Sound. Vid det här skedet hade vi fått sällskap av några av våra gäster, alltså finska turister som kände igen oss när de såg oss i New Marina. De var jätte trevliga så det var bara roligt att de hänge med till Ministry sen. Till Ministry kom även några av personalen på Shade, så vi var slutligen ganska många.

Hemma var jag alltför sent, men jag var ju ledig nästa dag på lördagen. Vilken teamdag. Avslappning, sol och bad på fördmiddagen och fest med de bästa på kvällen! Glömde kameran hemma förståss, men några bilder tog jag med iPhonen i El Gouna, varsågoda.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: