Egypten, del 38

2 timmars siesta på gång igen, den enda tiden jag tycks ha tid att blogga mer efter att internet där hemma i lägenheten vägrar öppna några Ratata bloggar mer. Andra bloggportaler visas utan desto större problem, men att öppna Ratata eller någon blogg här är omöjligt.

På Lördagen var det alltså dags att fira födelsedag. En av våra norska guider, Ida fyllde 25 år. Vi på Team TF köpte ett par örhängen och ett halsband till henne, som hon gillade, så tur för det. Jag och Hanna lagade oss färdiga hemma, och gick sedan till Satu för några drinkar innan vi gick ut. När Päivikki var färdig och joinade oss så åkte vi in till New Marina, för att möta upp födelsedagsbarnet plus alla andar festare på Shade. På Shade tog vi några drinkar, och dit kom också de finländska gästerna som vi hade träffat kvällen innan, och jag fick även en liten blomsteröverraskning. Händelsefullkväll på Shade. Sedan gick de flesta till Hed Kandi, medan vi blev kvar en stund innan vi gick vidare till Papas. Tog en snabb drink på Papas, mötte upp med en av våra danska guider, Ina, plus några lokalguider, och gick vidare till Ministry of Sound. På Ministry satt vi uppe i VIP sektionen, där det även bjöds på champagne och tårta. Några av personalen på Shade kom också dit, som vanligt, och vi hade väldigt roligt. Så roligt att tiden bara flög iväg, och plötsligt var den redan 04.00 och jag skulle på jobb nästa dag, shit! Så det var bara att tacka för mig och åka hem.

Nästa dag ringde klockan 08.30, och jag tryckte på snoozeknappen eftersom jag hade tid ända till kl.09 att bli färdig. Men efter några minuter när jag gick igenom kommande dags program kom jag ihåg att jag skulle vara med på det svenska välkomstmötet på Grand Resort kl.09! Jag hoppade upp ur sängen, slängde på mig kläderna och packade smink, hårborste och skor i handväskan och sprang ut till gatan. Jag var redan beredd på att komma försent till mötet eftersom det burkar vara svårt att få taxi vid vår gata den här tiden, MEN idag av alla dagar, ser en taxi mig som kör förbi på en annan väg, och han stannar och backar tillbaka och frågar om jag behöver taxi! Vilken tur alltså, tack gode gud för den här taximannen! Så jag fick genast en taxi, och vi åkte snabbt in till Grand Resort dit jag kom 08.52. Jag hann alltså i tid, snabbt in på toaletten för att fixa håret osv, och sedan med på välkomstmötet! Vilken början på dagen, gick och sova 04.30, vaknade 08.30 och stressade mig till jobb till 09.00. Men sånt är livet ibland, och det gick ju bra till slut, gästerna var nöjda med välkomstmötet och ingen märkte att jag inte sovit eller att jag stressade. Så bortsett från att jag var lite trött gick dagen väldigt bra, och söndagen burkar annars också vara slow på jobbet.

Efter jobbet, var jag ganska slutkörd, så jag fixade lite saker på kontoret och så åkte jag hem. Hemma tog jag det lugnt hela kvällen, lagade lite mat, såg på lite TV och vilade efter föregående natt. Gick även tidigt och sova, eftersom jag var mer trött än jag varit på länge. Idag kom jag till kontoret 09.50, och hela dagen har varit slow, inte mycket att göra. Ännu 1 timme kvar av siestan, sedan tillbaka till jobb kl.14-16, en kort dag idag, skönt.

Har ju annars glömt att berätta att Ramadan har tagit slut 9.9, tack gode gud. Det här betyder att Hurghada återigen vaknat till liv, man ser människor på gatan igen, man ser människor som ler och man ser Egyptier som är ute och festar. Det var också en av orsakerna att det var så många människor ute denna helg, på fredag, lördga och söndag, eftersom Ramadans slut firas alltid med en stor 3 dagars fest som heter Eid. En månad utan att äta eller dricka under dagstid, otroligt, jag lyfter hatten åt de som klarade av det. Att Ramadan tagit slut betyder också att vi återigen flyttat klockorna, en timme framåt, så vi är återigen i samma tid som där hemma i Finland.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: