Egypten, del 41

Igår hade vi kickdown för hela teamet här i Hurghada. Alltså säsongavslutning. På Fredag morgonen samlades vi alla utanför Villa Yanni, där vi mötte upp med några lokalguider och så åkte vi alla till Palm Beach, där vår samarbetspartner Aquarius har ett av sina kontor. Där fick vi alla lite utrustning och så var det bara att gå ombord båten. Vi skulle alltså spendera dagen ute på havet med att simma, äta god mat och bara slappna av. Sjögången var ganska hård, vilket resulterade i lite illamående och lite glass och tallrikar på golvet. Vid det här skedet var de flesta redan redo att åka hem. Men när vi kom fram till första snorkelstället, lade båten ankare i en ”lagun” mellan korallreven och gungandet slutade. Så vi solade, simmade och snorklade i lugn och ro. Efter det var det dags för lunch, som vi blev serverade på båten. God Egyptisk mat gjorde susen och jag blev så trött efter maten.

Sedan åkte vi vidare till andra snorklingsplatsen där vi återigen hade lite tid att sola och simma. Det var verkligen en skön, och framförallt avslappnande dag ute på havet. På eftermiddagen åkte vi tillbaka till hamnen, och vi åkte hem för att duscha och vila upp oss lite inför kvällen.

19.30 var det igen träff utanför Villa Yanni, och därifrån åkte vi sedan med bilar ut till El Gouna där vi skulle äta middag på restaurangen Upstairs. Upstairs var ett mysigt ställe, där vi satt ute under stjärnhimlen i ett långbord med hela teamet samlat. Downtown i El Gouna är alltmänt stämnignsfullt och fint, man har ingen aning om att man faktist är i Egypten. På Upstairs rekommenderades vi att välja restaurangens specialmeny, bestående av förrät; hummersoppa, huvudrätt; oxfilé i bernaise och rödvinssås och valfri efterrätt. Vi var alla rätt hungriga efter den långa dagen (varför blir man alltid hungrig ute på havet?) så vi tog alla denna specialmeny. Vi åt och åt, och det var så gott, rekommenderar verkligen stället för alla! Som efterrätt tog vi alla ännu chokladfondant, vilket avslutade kvällen perfekt.

Under middagen delades även säsongens nomineringar ut, vilket var ganska roligt. Emma fick bl.a. colleague of the season, My fick party animal of the season och så vidare.

När vi hade ätit färdigt, åkte vi tillbaka till Hurghada, åkte en snabb sväng hem och sedan med taxi till New Marina. Här blev vi på Papas där vi igen samlades hela gänget, satt vid ett långbord, drack goda drinkar och spelade lite bargames. Vi hade roligt, och snart blev vi fler då lokalguiderna Ahmed, KhaledMilad och Ramy joinade oss och även 3 guider från Apollo. När det var dags för Papas att stänga, gick vi vidare till Ministry of Sound. Efter en stund joinade några av personalen från Papas, Shade och Friendsbar oss och vi blev bara fler och fler. The more the merrier. Var dock ganska trött och var inte så länge på Ministry, istället tog ett par av oss en promenad i New Marina innan vi åkte hem.

Det här var också Hannas sista kväll i Hurghada. Imorse var det dags för henne att åka tillbaka till Finland, fixa visum där och sedan åka iväg till Thailand för att påbörja nästa säsong. Det var ganska känslosamt igår kväll när hon sa adjö till alla. Eftersom vi bor (bodde borde man ju säga nu…) tillsammans sade jag adjö till henne imorse, och jag kunde inte riktigt hålla mig, utan fick tårar i ögonen.  Det har varit en speciell säsong, tack vare dessa härliga människor här. Verkligen. Kommer att sakna alla när de nu börjar åka hem en efter en. Hanna var den första. Efter att jag sagt adjö till Hanna, gick jag tillbaka och sova och sov till kl.15.00 !! Oj oj, hade tydligen lite ”univelkaa”. Då steg jag upp och började städa i lägenheten lite. Sopade golvet, tvättade byk och diskade lite grann.

Jag hade hört att jag skulle få en ny rumskompis när Hanna åker, nämligen Fredrik, den nya servichefen för team Scandi för vintern, men igår fick jag höra att planerna hade ändrats. Så jag hade ingen aning vem som skulle flytta in eller om det skulle flytta in någon överhuvudtaget. Men när jag hade diskat färdigt, knackade det på dörren. Jag öppnade dörren lite nervös eftersom jag trodde det var vår vakt, men när jag öppnar dörren står där en västerländsk man som säger ”Moi!”. Jag blev så överraskad så jag knappt fick ordet ”moi” uttalat som svar, men sedan presenterade han sig för mig. Det var ju Petri, vår nya finländska servicechef som alltså ska ta över efter Hanna. Han kommer att vara min närmaste förman under vintersäsongen här i Hurghada. Så han kom vi, vi prata lite, och nu håller han på att packa upp väskorna. Så roligt med en ny kämppis, fast lite nervöst eftersom han är min förman. Men det ska gå bra, jag ska ju ändå flytta ut den 27.9. Imorse var jag ledsen för att Hanna åkte, men nu har jag redan en ny kämppis och känner mig ganska glad igen.  Ikväll ska vi ha välkomstmiddag för Petri och en till som anlände idag. Vintersäsongen börjar snart på allvar då människor åker, och de nya kommer.

EDIT; lite bilder från årets Kickdown, tyvärr hade jag bara min iPhone, och tyvärr tog jag bilder endast på förmiddagen på båten.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: