Till er där hemma

De senaste dagarna har jag tänkt mycke på de där hemma. Varför vet jag inte, men får stundvis en känsla av stor saknad. Det är kanske en månad nu sen jag såg dem, inte länge alltså, men känns ändå lite sorgset. Hur konstigt det än låter så tror jag att jag saknar dem för att livet här är så härligt. Man vill ju dela det härliga med familjen, men de finns inte här. För tillfället saknar jag kanske mest min pappa. Men när jag saknar honom som mest, brukar jag tänka tillbaka på vår resa till Frankrike i januari, då vi åkte till Paris bara han och jag. Det var en helt underbar resa, och jag glömmer aldrig vårt äventyr där.

Som jag förklarade i förra inlägget, finns det vissa stunder som bara fastnar i hjärnan, som man kommer ihåg länge och som alltid känns som färska minnen, som om man upplevt det igår. Har några såna minnen från Paris, här är ett av dem;

Jag vaknar upp och måste fundera en stund var jag är. Det lilla rummet är grått och ännu ganska mörkt. Jag stiger upp och går på toaletten. När jag kommer ut sitter min pappa på sängen brevid min, och ser trött ut. Jag går till fönstret, drar gardinen åt sidan och ser att det snöat under natten. Jag öppnar fönstret, det är inte speciellt kallt ute, nära 0 grader skulle jag tippa. Jag sticker ut huvudet och andas lungorna fulla av denna friska vintermorgonsluften. Jag måste dra till min ylletröja lite, det är ganska kallt ändå. Jag vänder på huvudet lite och där står hon, Eiffeltornet, i all sin ära. Hon reser sig ståtligt över de parisiska husen i den gråa morgondimman. Jag kan inte annat än le, och njuta tyst av stunden.

Nu just i denna stund medan jag skriver det här meddelar MSN att jag fått ett mejl av min mamma. Jag saknar henne. Jag vill hålla om henne och berätta hur bra jag har det och hur fånigt lycklig jag är. Till er där hemma, hoppas ni har det bra, för det har jag i alla fall.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: