Egypten, del 43

Helskön söndag. Om man bortser från det faktum att jag varit småtrött på grund av endast 4 timmars sömn inatt. Så var det väckning kl.7. Tröttsamma 45 minuter senare hämtade Päivikki upp mig och så samåkte vi till kontoret. Väl framme avnjöt vi god frukost, och så fixade jag lite grejjer på kontoret innan det var dags att börja jobba. På jobbet har jag idag haft en de bästa och en av de sämsta dagarna på länge, samtidigt, konstigt. Hade en kort dag, 10-16, skönt.

Väl hemma har jag fixat i lägenheten, plockat undan lite och städat så allting ska vara klart för när min nya kämppis, Linda, anländer imorgon. Vidare har jag ätit glass, kollat på Sex and the City, och halft följt med några filmer på TV medan jag läst en massa bloggar. Planen var att gå och lägga mig tidigt, men när går det nånsin som man planerat? Nåja, det är inte så farligt. Ska gå och lägga mig när jag bloggat klart, och så får jag sova ända till kl.9 imorgon. Jobbar igen bara 10-16 imorgon, men anmälde mig frivillig för lite extra jobba kl.17-19. Inte för att jag är arbetsnarkoman, inte ens nära, men för att det är god träning till guidejobbet och till vintersäsongen.

Imorgon på måndagen anländer en stor grupp nya guider, som ska jobba här med mig under vintern. På tisdagen anländer också några stycken Finländare, som alltså ska vara mina kolleger fram till vår. På tisdagkväll ska vi ha välkomstmiddag för alla på Shade, ska bli roligt.

Det enda dåliga, riktigt urdåliga, med denna dag har varit det faktum att rykten i denna stad sprids snabbare än snabbt. Människor vet om dina saker innan du gör det själv typ. Man kan inte göra nånting utan att människor ska få veta om det, och oftast bakvägen, så vad det hört har ingen liknelse till vad som egentlige hänt mer. Otroligt hur en stad med 250 000 invånare kan vara så liten att alla känner alla och alla pratar om alla andras saker. Skvallerkärringar, fan också.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: