Egypten, del 44

I’m back. Varför har jag varit borta? Jag har inte haft internet. Jag har flyttat till en ny lägenhet, 2 gånger. Jag har inte haft tid. Jag har börjat min 2 veckors guide introduktion och varit bl.a. i Luxor några dagar.

Var tvungen att läsa igenom mitt senaste inlägg för att se var jag lämnade er. Skamligt länge sedan senaste inlägg, men som sagt, har inte haft varken internet eller tid. Men ja, var blev vi? Jo, Linda flyttade in hos mig i Villa George. Med henne bodde jag 1 dag, innan jag flyttade till Mermaid apartments. I Mermaid bodde jag 1 vecka utan internet. Sedan flyttade jag till Vill Yanni, där jag alltså nu kommer att bo ända till april, där fungerar internet för det mesta, men inte alltid. En massa flyttas hit och dit, har levt ur mina kappsäckar några veckor känns det som, men nu äntligen kan jag igen säga att jag har ett hem. Bor alltså i Villa Yanni, och delar lägenhet med Louise, en av våra Nilen-guider. Hon jobbar turvist 2 veckor på Nilen på ett kryssningsfartyg och 2 veckor hemma så man ser inte henne så mycket. Louise och jag delar lägenhet med ännu en tjej, Nicole. Tyvärr trivs Nicole inte så bra här i Egypten, så hon kommer att åka hem och vi kommer att få en ny roommate inom kort. Och så delar vi lägenhet med 2 eller 3 geckoödlor. Det är egentligen ganska gulliga, och det stör mig inte att de springer omkring där. Dessutom äter de flugor och myggor, så de är till nytta ibland också. Och bättre ödlor än kackerlackor eller möss, som några av de andra guiderna delar lägenhet med. Usch. Måste kanske tänkta på att namnge ödlorna. Senast igår när jag satt och kollade på TV, sprang två av dem efter varandra på väggen och lekte med varann. Plötsligt stannade de upp och såg på mig, de undrade väl vad jag gör i deras lägenhet. Jag pratade med dem en stund och så sprang de vidare. Någon kanske tycker det är äckligt med ödlor i lägenheten, men jag har alltid gillat ödlor och alltid velat ha en som husdjur, så det går ganska bra ihop.

De flesta av sommarguiderna har åkt hem, däribland många goda vänner. Många sorgliga och tårfyllda avsked har tagit plats. Konstigt hur man fäster sig vid vissa människor som man bara kännt i 4 månader. Så vi har haft många avskedsmiddagar. Men vi har också haft en massa välkomstmiddagar, de flesta av de nya guiderna för vinter har nämligen anlänt! Det är roligt med nya människor, fastän allting är rätt så hektiskt med nya guider, nytt schema osv. De nya finländska guiderna har också anlänt, endast en fattas och hon kommer på måndagen. Men de finska guiderna som redan är här är jätte trevliga, vi är ganska lika och jag tror vi kommer att komma bra överens. Det känns redan som om vi har en god ”teamkänsla”.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: