Egypten, del 45

Har som sagt påbörjat min intro. Efter en 2 veckors intro ska jag ha kompetens att guida alla våra utflykter. Jag är livrädd. Min intro slutar nästa veckas tisdag. Jag känner mig inte ens närapå färdig. Men jag tröstar mig själv med det att jag kommer att lära mig, och att ingen förväntar att vi är proffessorer i Egyptologi från första utflykten. Men ändå. Våra gäster har betalat dyrt för att komma just hit och för att få åka på utflykter och för att lära sig om Egypten. Och det är mitt ansvar. Shit.

Har nu observerat, eller obsat, vår Luxor ON (over night), alltså en 2 dagars tur. Har också obsat våran SeaTrip, eller havsutflykt. Imoron bär det av till Sharm el Naga, en av våra snorklingsutflykter. Vi kommer att åka ungefär 50 kilometer söder om Hurghada, besöka en underbar strand där vi kommer att simma och snorkla och få se korallrevet som inte ligger långt från stranden. Det är start 07.35. På eftermiddagen startar vi tillbaka mot Hurghada, stannar på ett av våra hotell i Makadi Bay och äter lunch, och så hem.

På lördagen ska jag obsa Kairo ON (overnight). Ska bli härligt att få åka tillbaka till Kairo. Jag älskar den staden. Jag älskar den där smutsiga, förorenade och överbefolkade staden. Jag älskar atmosfären där, historien och framför allt människorna.

Efter det ska jag bara obsa vår city tour, och så borde jag vara färdig guide. Nervöst, fast på ett bra sätt. Det kommer att bli häftigt. Roligt. Underbart. Hoppas jag.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: