Egypten, del 47

Vad innebär jobbet som guide?

1. Som guide guidar man utflykter, både korta och långa. Vi guidar olika utlfykter allt från Sea Trip, City Tour, Luxor & Cairo osv. Vår längsta utflykt är Cairo ON (over night) som alltså är en två dagars utflykt till Egyptens huvudstad. Under dessa utflykter guidar man, och berättar en massa information om allt mellan himmel och jord. Man ansvarar för sin grupp och för guidningen.

2. Man kör transfer. När människor kommer till Hurghada är vi och möter dem på flygfältet med bussar, berättar det väsentligaste och kör dem till sina respektive hotell. När det är dags för dem att åka hem igen, hämtar vi upp dem på hotellen och kör dem till flygfältet.

3. Att hålla välkomstmöte. När gästerna kommer till ett nytt land, behöver de få en massa info om landet, om tradtitioner och vanor osv. Välkomstmötet anordnas oftast följande morgon eller ännu samma kväll.

4. Att jobba på vårt servicekontor. Vi har ett servicekontor i samband med ett av våra hotell. Där sitter vi ibland och betjänar gäster med allt möjligt. Vi svarar på frågor, vi visar vägen, vi tipsar om saker att se och uppleva och vi säljer biljetter till våra utflykter.

5. Att åka ut till hotellen på service. På de hotell som ligger långt ifrån servicekontoret har vi några gånger i veckan utsatta servicetider då vi kör ut till hotellen för att träffa våra gäster. Då kan de fråga om vad som helst och köpa biljetter till våra utflykter.

6. Att svara i vår servicetelefon. Vi har en servicetelefon som betjänar 24/7. Om gästerna har något som helst de undrar på eller om de behöver nåt så kan de ringa oss och så hjälper vi dem bäst möjligt. 08-20 fungerar telefon som vanlig servicetelefon. 20-08 fungerar det som en nödtelefon för nödsituationer.

Här är bara ett kort urdrag, och bara några exempel på vad jobbet som guide innebär.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: