Egypten, del 48

Första ”riktiga” dagen som guide på gångs. Fast det har varit väldigt tråkigt, inte en endaste gäst på servicekontoret kl.10-12, och servicetelefonen har bara ringt typ 6 gånger. Hade servicetelefonen ända sen igår alltså, efter kl.20 igårkväll blev jag lite nervös för att den sku ringa eftersom mellan kl.20 till kl.08 fungerar den som nödtelefon. Så när den äntligen ringde, kl.05.20, fick jag bara fram ett nervöst ”Tjäreborgin palvelupuhelin, Linda”. Men det visade sig inte vara ett nödfall, utan några gäster som skulle bli upphämtade till Luxor undrade varför bussen inte hade kommit än. Så jag bara lugnade ner dom och sa att bussen troligtvis endast är försenad och att jag skulle ringa till guiden och fråga var dom var. Ett snabbt samtal till Päivikki senare visade det sig att jag hade rätt, att bussen endast blivit lite försenad på de andra hotellen och låg lite bakom tidtabellen. Ingen fara alltså.

Idag har telefonen ringt bara typ 6 gånger, och jag har endast svarat på frågor om våra utflykter, om tidtabeller och priser.

Eftersom jag inte hade någonting att göra mellan det att jag blev färdig på servicekontoret kl.12, och det att jag ska på hotellservice kl.17, bestämde jag mig för att komma hem en stund när  jag ändå hade bil i användning. Men efter servicekontoret gjorde jag mig veckoredovisning och blev och prata med folk, så var hemma först kl.15. Jag såg framemot en snabb dagssömn, men nej, när jag kommer hem är lägenheten invaderad av Egyptiska män som håller på att fixa min gasledning. Medan jag väntade att de blev färdiga gick jag till Hanna som bor i lägenheten nedanför. När de äntligen blev färdiga var det lite sent att börja sova mer, så passar på att skriva ett snabbt blogginlägg innan jag som sagt ska dra ivär på hotellservice.

Ska åka ut till Hilton Plaza, Zahabia och New Marina apartments på service för att träffa lite gäster, jag rapporterar senare hur resten av min första ”riktiga” dag som guide gick. Hittills alltså, no worries.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: