Egypten, del 61

Har haft ledigt idag. Igen. Senaste veckan/ nästa vecka ser ut såhär; Torsdag – ledigt, Fredag – jobb, Lördag (idag) – ledigt, Söndag – jobb, Måndag – jobb, Tisdag – ledigt, Onsdag – jobb, Torsdag – ledigt. Vem har sagt att det är tungt att vara guide? Hah.

Nej men allvarligt talat, så har jag haft ovanligt mycket ledigt nu, men hade också en lång arbetsvecka innan dessa lediga dagar. Och våra arbetsdagar är lätt 10, 12 timmar långa varje dag.

Men idag – ledigt. Sov länge, länge. Vaknade, steg upp, åt frukost och hängde med en kompis. Sen dess har jag inte gjort något vettigt. Har bloggat lite, sett några halva filmer, sett en hel film, slöat, läst på Luxor, allmänt haft det skönt. Bra att vila ut sig ordentligt ibland. Inatt bär det av till Luxor. Min andra egna utflykt till Luxor och det känns bra, eftersom första utflykten också gick så bra. Kl.04.00 är det start ungefär, och så jobbar jag tills vi kommer tillbaka till Hurghada runt kl.22.00. Att sånt. 18 timmar jobb imoron alltså, minst. Men jag klagar inte. Jag älskar Luxor, jag älskar mitt jobb. För det mesta.

Förövrigt har jag satt in semesterönskemål denna vecka. Vi får semester c.10 dagar, men jag har lite längre än de andra eftersom jag inte hade något ledigt mellan sommar- och vintersäsongen. Vet inte exakt hur länge jag har, men får se. Har i alla fall önskat att få ledigt; 6-11.12 för att komma hem till Finland, inte en hel vecka men i alla fall så jag kan åka hem. Och visar det sig att jag har mera semesterdagar än jag minns så kanske jag kan stanna en hel vecka. Sen har jag också önskat ledigt 24-27.1 för att hålla lite semester här i Egypten. Troligtvis blir det Cairo, Kafr el Sheikh eller Alexandria, ska även här försöka få lite längre ledigt om mina semesterdagar räcker till, så man hinner besöka flere av dessa ställen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: