Egypten, del 71

Mild panik på gångs. Eftersom jag lever i Egypten, har man blivit van med konstiga regler som har ingen logik men som man bara måste följa – för att. Fine, men ibland blir man bara så utle på dessa regler. Som det här med att flyga hem. Vi får alltid åka hem gratis på semester med våra egna flyg, som alltså är charterflyg (inga mellanlandningar, halleluja!). Men, Egypten har ju förstås en regel för det här också. Regeln lyder att en person som vistats i landet längre än 3 månader inte får flyga charterflyg ut ur landet. För att få göra det, krävs en ”uplift”, ett speciallov av Egypt Aviation. Det skulle även jag fixa innan min hemresa. Men se, när någon säger till mig att jag ska göra det i god tid, tänkte jag att det räcker med en vecka i förväg, men ser ni nej, det gör det inte. När jag alltså nämnde om min uplift på måndagen till min chef, sade hon att vi borde ha lämnat in ansökan 2 veckor på förhand, och att vi alltså nu var 1 vecka försent. Vad kan man göra, vi satte in min ansökan, och ber till gud att de hinner processa den innan måndagen. Spänningen är stor. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. På söndagen borde vi få bud. Fingers crossed.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: