Just my luck…

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, behövde jag en uplift för att få åka med vårt charterflyg hem. Idag på morgonen plingar min telefon, och det är min chef som meddelar att jag fått en godkänd uplift. Jag packar klart väskorna, tar en taxi till kontoret, gör min redovisning och tar en taxi till flygfältet. På flygfältet träffar jag min servicechef, som ger mig min flygbiljett (som vi får gratis av företaget) och uplift pappret. Vi ger pappern till en av våra lokalaguider som jobbar för vår agent Cairo Express Travel. Han gick och fixade mina papper. Men det gick inte att fixa. Den här jävla byråkratin här i Egypten säger att man måste ha originalpappret, och att min kopia inte duger. Inte heller hjälpte det saken att vi sa att jag fått upliften imorse och att de inte har haft tid att skicka originalpapret till oss. Inte heller hjälpte det att våra lokalaguide försökte övertala dem i 2 timmar. Nej var svaret. Förut har det alltid ordnat sig, men de ville väl göra ett exempelfall av mig. Där stod jag med väskorna packade, biljetten och tillståndet i handen – men var inte tillåten att flyga.

Jag tog det inte så hårt, åkte tillbaka till kontoret. Men nu under kvällens lopp har hatet växt inom mig och jag är riktigt riktigt pissed of just nu. Men försöker att inte tänka på det.

Det ända som fanns att göra var alltså att boka vanligt ruttflyg. Hittade 1 flyg som passade med dagen/tiden/priset. Kostade 466€, men var det billigaste alternativet. Så istället för att flyga direkt flyg, 5 timmar, idag, ska jag imorgon vara på flygfältet 02.45, flyget från Hurghada till Cairo avgår 05.45 och resan tar 1 timme. I Cairo ska jag sedan vänta i 4, nästan 5 timmar innan flyget avgår till Bryssel. Flyget till Bryssel tar 4 timmar 50 minuter, och väl framme har jag nästan 6 timmar att spendera på flygfältet där. Sedan kommer jag äntligen till sista flyget som avgår mot Helsingfors och är framme 23.25. Shit vilken dag det kommer att bli imorgon. Väckning kl.02, och så är jag i Finland kl.23.25 – sammanlagd flygtid 18 h 40 minuter. Ska flyga HRG-CAI-BRU-HEL… kill me now..

Fuck the egyptian bueracracy!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: