Long way home

Hemresan til Finland var minst sagt intressant. Hade väckning 01.30, skulle infinna mig på HRG flygfält 02.45. Var där i tid, checkade in och väntade på flyget som avgick i tid 04.45. Snacka om ett litet flygfält! Kände mig lite dum när jag vid incheckningen frågade vilken gate flyget avgår ifrån och fick som svar ”There is only 1 gate here ‘mam”.

Flyget till Cairo tog löjliga 55 minuter. Varför vi varje vecka ska sitta 6 timmar i buss för att nå Cairo är svårt att förstå när det går så smärtfritt med flyg. Flyget lyfte, vi kom upp i rätt höjd, blev serverade ett glas valfri dryck. Sedan hade personalen redan bråttom att samla bort de använda glasen och så slog de på lampan för säkerhetsbältet och kaptenen upplyste oss om att vi börjat vår ankomst och bes sätta stolarna i rätt position och så vidare.

Cairo flygfält var mindre än jag förväntat mig. Nästan inga tax free butiker, och ingen internet att underhålla mig med. Men hittade ett jätte mysigt café där jag spenderade nästan hela min 4 timmars väntetid. Cilantro Café erbjöd sjukt goda smörgåsar, och de värmde till och med upp den för mig. Personalen var toppen, och de hade ingenting emot att jag lånade deras strömuttag för att ladda min iPhone. Jag hittade även ett gratis WiFi nätverk till slut som jag kunde använda. Åt min smörgås, och lite choklad som jag köpte på den enda lilla butiken jag hittade, satte fast ögönen och somnade för en stund, läste lite tidningar och så meddelade de genom högtalare att alla passagerare till Bryssel-flyget skulle gå till gaten/porten eftersom de skulle börja boardingen.

Flyget till Bryssel gick också någolunda smärtfritt. Satt på plats 26K, alltså fönsterplats. Satt vid nödutgången så hade bara ett säte brevid mig och dessutom hade jag hur mycke benutrymme som helst, kunde sträcka benen rakt ut. Lyssnade på lite musik, och sov nästan hela vägen till BRU. Tackade nej till maten som erbjöds på flyget eftersom det luktade illa, jag var inte hungrig och jag visste att jag skulle ha tid att äta på BRU eftersom jag skulle ha 6 timmar innan mitt nästa flyg.

Landade i tid på BRU men hade lite svårigheter att hitta till rätt transferområde. Som tur var personalen supertrevliga på flygfältet och jag lyckades hitta rätt terminal. Jag älskar Belgiska människor. BRU flygfält är ganska stort (ingenting jämfört med Frankfurt eller Shanghai men..) och där fanns många butiker. Strosade runt i dem en stund och köpte en tidning till mig. Sökte sedan upp en restaurang där jag tog en meny som hette ”The taste of Belgium”. För 19,90€ fick jag en supergod biff, bernaise sås, franska potäter, Belgisk våffla till efterrätt och en flaska valfri Belgisk öl. Dricker inte öl så tänkte be om att få en Cola istället, men så tänkte jag att när jag nu engång är i Belgien så ska jag smaka vad deras öl har att erbjuda. Tyckte inte om den, men jag har prövat i alla fall.

Efter maten gick jag till internethörnan och köpte åt mig 30 minuter internet för 6€. Kollade flygtidtabellen online och kollade de vanliga sidorna, bloggen, Facebook osv. När tiden tagit slut gick jag för att checka in mig på flyget då jag fick ett sms av Blue1 att mitt flyg är försenat. Som om jag inte hade haft tillräckligt lång dag! Gick och satte ner mig på en bekväm stol och tittade på en dokumentär jag hade laddat till min iPhone från YouTube. 1½ lång var den, så jag dödade ganska mycket tid där innan jag sökte upp rätt gate och satt där och väntade på flyget. Kl.21.55 lokaltid satt jag äntligen på flyget och stängde telefonen.

Kaptenen meddelade att vi skulle vara framme om 2 timmar och 5 minuter, och 00.55 landade flyget på Helsingfors-Vanda. Innan jag fått väskorna, gått på toaletten och innan vi hade betalat för parkeringen, lyft baggaget i bilen och startat hemåt var klockan 01.30. Kom hem, tog en smörgås och gick och la mig kl.03.00, 26 timmar efter att jag stigit upp i Hurghada. Vad skönt det var att komma hem och sova i egen säng.

En lång dag, men såhär efteråt var det helt okej, allting gick ganska smärtfritt förutom flygförseningen. Som tur har jag köpt charterflyg tillbaka till Hurghada så kommer att flyga direkt HEL-HRG på ynka 5 timmar, heaven!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: