Lördag 11.12

Idag kunde jag igen sova länge och vaknade först 09.50. Steg upp och åkte snart med mamma till julmarknaden i Ekenäs. Köpte de traditionella julprydnaderna, t.ex. julkransen till ytterdörren köper vi alltid härifrån. Med oss fick vi även några andra prydnader och så supergod rökt fisk. Det var massor med människor igång i Ekenäs och det var riktigt julfiilis där, bara julgubben fattades. 

Så kom vi hem, slappnade av lite och på kvällen kl.18 åkte vi till Knäppen på middag. Det var bara mamma, pappa och jag eftersom min bror hade företagets julfest då men det var roligt och mysigt ändå. Ni behöver inte ens fråga mig vad jag beställde, givetvis var det Knäppens biff. Hur någon kan besökta Knäppen utan att beställa denna signaturbiff kan jag inte förstå. Maten var förstås supergod, personalen var trevlig och sällskapet var det bästa. En skön slappkväll hade vi, och vi åt som vanligt alldeles för mycket. Efter middagen körde vi till min farfar som jag inte sett på 6 månader! Var alldeles alldeles härligt att se honom och han fick en stor kram. Fafa bjöd traditionsenligt på Jaffa och så berättade jag om Egypten och han berättade sina härliga gamla historier. Vi fick bl.a. höra om Amerika-Kalle som åkt till Amerika i sina unga dagar, och så fick vi höra om den heta Olympiadsommaren 1952 då farfar spelat med en orkester på Knipan i Ekenäs, om hur hans far bestämt en dag att ”Totte nu är det dags för dig att gifta dig och ta över här på gården”, om hur han sålt sin fina Austin-bil 1954 och hur han gift sig med farmor. Härliga berättelser, vilket minne den mannen har! Kunde höra på dessa historier i flera timmar. Har sagt att han borde skriva ner dessa minnen, laga en memoar med alla historier så vi kunde minnas dem även när han inte är med oss mera. Vi satt där i några timmar innan det var dags att ge honom en till stor kram och åka hem. 

Hemma hade vi ännu en mys-kväll med mamma och pappa, såg på Mamma Mia, drack glögg, åt pepparkakor med mögelost och hade det skönt överlag. Kommer att sakna dem så, känner det redan nu. 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: