Egypten, del 76

Luxor på tisdagen 4/1. Som jag skrev tidigare var det en viktig utflykt just den där speciella tisdagen. Varför? För att min chef var med för påutflykten. För att han ska evaluera mitt arbete, hur jag jobbar som guide. För att han ska kunna skriva en evaluering för denna säsong och rekommendationer för nästa säsong. För att listorna för nästa säsongs lediga jobb kommit.

Herregud vad nervöst. Början av utflykten gick perfekt, inga problem, jag drog min bästa guidning i Karnak templet  och guidningen på bussen gick lika fint. Men under dagen blev jag själv uppmärksam på små misstag och så blev jag mer och mer nervös och i slutet av dagen var jag övertygad om att jag skulle få sparken direkt när vi kommer tillbaka till Hurghada. Min chef var ganska tyst, vilket nästan var ännu mer skrämmande. En helt okej utflykt, inte min bästa, inte min sämsta.

Nästa dag skulle vi sätta ner oss, min chef och jag, för att diskutera utlfykten och för att ha vår half-season diskussion om hur det går för mig. Han började med de positiva sidorna, vad han tyckte vad bra och jag bara satt och väntade på när han skulle börja rabbla upp de dåliga sidorna, jag var beredd på att sitta länge och ta emot negativ feedback. Men det kom aldrig. Han hade inte en negativ sak att säga. Fick konstruktik feedback, saker han tyckte jag kunde pröva göra annorlunda, men förutom det var allt bara positivt. Han var jätte nöjd med utflykten, med min insats. Vilken lättnad! Till och med saker jag var säker på att han skulle ta upp som negativt tyckte han var bra.

Vi pratade även lite angående ansökningen till nästa säsong och han undrade vad jag hade tänkt på. Jag sa som det var att jag inte hunnit tänka så mycket på det ännu. Att jag tänkt mest på antingen Kroatien eller att stanna här i Hurghada. Att jag vill få plats i ett litet team, på en destination som inte enbart handlar om alkoholturism. Han tyckte Kroatien lät bra, men han sa även att om jag vill bli kvar i Hurghada så tror han jag har en bra chans.

Den dagen var den bästa på länge. Efter vårt samtal kände jag mig som om jag var på toppen av världen. Det känns bra när chefen är nöjd med ens arbete. Men frågan återstår, var vill jag jobba sommaren 2011?

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: