Summer 2011

Vi jobbar med 6 månaders kontrakt. Vi delar upp våra år i sommar- och vintersäsong, alltså 2 säsonger i året. Vintersäsongen tar slut i April, fr.o.m. Maj är det sommar som gäller. Vi måste ansöka om ny ställning innan varje säsong. Vi får långa listor på lediga ställningar, sedan har vi ungefär 1 månad på oss att göra vår ansökning. I ansökningen ska man ge 3 önskemål (som inte garanterar något). Sedan ska vi vänta ungefär 3 veckor innan vi får besked.

Listorna kom 1 vecka sedan ungefär. Jag funderar ännu på vart jag vill åka. Jag ändrar mig varje dag. Nej, ärligt sagt ändrar jag mig var femte minut. Destinationer vi kan söka till för sommaren är; Bulgarien, Turkiet, Kos, Rhodos, Mallorca, Kreeta, Egypten, Tunisien, Kroatien, Cypern och nu glömmer jag säkert att nämna något ställe.

Jag har funderat på två destinationer. För det första, naturligtvis, Egypten. Jag är här, jag trivs här väldigt bra, så varför ändra på något? Jag gillar landet, är van med kulturen, och älskar mitt liv här. Egypten är varmt på sommaren, här finns de bästa utflykterna, och Egypten är nästan den enda destinationen där man har 2 lediga dagar i veckan. Och jo det är klart att människorna här påverkar mitt beslut lite, men det viktigaste är ju att man trivs – och det gör jag. Vad som också lite påverkar beslutet är att Satu ansöker om att få komma tillbaka till Hurghada. Vill gärna jobba med henne nästa säsong, vi hade så roligt på sommaren. Men, det är ju inte sagt att jag får stanna här heller. Vi är ungefär 50 stycken finländska guider, och bara 3 finländska guideplatser i Hurghada och tror ganska många kommer att söka till Egypten. Måste bara lite på min chef som sa att om jag bara vill bli kvar så tror han jag har god chans till det.

Men samtidigt vill jag se något nytt. Det är det som att vara guide handlar om. Att få se världen. Så har sett på lite andra destinationer också. Och jag har på något vis fastnat för Kroatien. Kroatien, detta lilla land vid medelhavskusten som bara lever på sitt tjugonde självständighetsår. Vad är det som lockar? Medelhavsklimatet, ett (öst?)europeiskt land och längtan av att få se något nytt, något annorlunda. Tyvärr har vi bara två guideplatser i Kroatien en FI plats, och en FI/SE plats (där man alltså måste kunna både finska och svenska) så jag kan ansöka till båda, men det är ändå ganska svårt att få de platserna tror jag. Bara jag tänker på att spendera sommaren i en gammal stad på medelhavskusten (okej okej, adriatiska havet), dra utflykter till Venedig (!) och bara njuta av klimatet… oj oj oj. Jag blir alldeles i extas bara jag tänker på det. Så Kroatien kommer definitivt att vara ett av mina alternativ.

Så nu återstår bara att komma på en tredje destination jag vill ansöka till, och sedan bestämma i vilken ordning jag ska ansöka om dem. Vart vill jag allra mest? Som sagt ändrar det med 5 minuters mellanrum. Igår vill jag till Kroatien, idag vill jag bli kvar här. Får se. Hoppas jag reder ut det snart, det är inte så länge kvar mer.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: