Egypten, del 77

Ska till Cairo inatt…. igen. Har varit i Cairo varje söndag den senaste månaden, men denna vecka hade jag (o)turen att få Cairo over night som är onsdag-torsdag. Innerst inne gillar jag Cairo, men börjar få tillräckligt så småningom.

Har väl egentligen bara mig själv att skylla. Hade en lång Luxor-putki på gång, som vi finlandsvenskar ibland säger, när jag sa till min chef att Luxor är ganska ”been there, seen that” men att Cairo ännu är lite obekant för mig. Borde aldrig ha sagt något, för som sagt har jag varit i Cairo nu varje söndag den senaste månaden (alltså så mycket man bara kan vara där eftersom vi bara har 1 Cairo OD (over day) utlfykt i veckan, förutom varannan vecka då vi även har Cairo ON (over night)), och inatt ska jag åka dit igen. Lyckligtvis ska jag inte till Cairo denna söndag, men se, på nästa veckas schema om man tittar på raden ”Linda” kan man se i kolumnen ”Sunnuntai” ordet ”Cairo OD”. Jag älskar Cairo som stad, och utflykten är rolig, men att stiga upp natten mellan lördag och söndag varje vecka kl.00:30 och sedan spendera 2 timmar med att plocka upp gäster från hotellen och sen ännu köra 6 timmar en väg till Cairo – det är lite väl tugnt för att upprepas varje vecka. Men jag gnäller inte, eller ska inte göra det i alla fall – jag älskar mitt jobb, och skulle inte byta ut det mot någonting just nu.

Dessutom har jag inte haft Cairo ON förut, skulle ha det en gång men den blev avbokad pga bara 2 anmälda. Den här gången har jag 3. Wuppiduu. Nåväl, bara jag har en bra lokalguide med mig, och bara vi väl kommer till Cairo går det nog bra. Vi ska ju faktist till Cairo – möjligheternas stad. Vad som helst kan hända.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: