Alexandria 24-27.01.2011

Day 1

Flyget avgick som sagt från HRG 14.30, bloggade lite medan jag väntade på flyget. Själva flyget gick snabbt, trots skrikande spädbarn på sätet bakom. Exakt 1h20min senare landade vi på ALY flygfält. När jag steg ut ur planet och såg terminalbyggnaden tänkte jag nästan släppa ur mig ett högljudt skratt. Alexandrias Internationella (!) flygplats var ett rum. Ett rum. Okej okej, två små rum i samband med varandra. Redan från utsidan såg det löjligt ut, men inifrån… god allmighty. Alexandria är Egyptens andra största stad med cirka 6 000 000 invånare, och här, på internationella flygfältet har de två rum. Ett för international departure och en för domestic departure. Rummet var runt, på ena sidan incheckningsdiskarna, på andra löpbandet för baggaget, och på tredje sidan kom både international och domestic arrival in. Det tog inte mer än 10 steg att komma ut ur flygplatsen.

Okej, det har nyligen öppnats ett nytt flygfält i Alexandria, på andra sidan stan. Ett state-of-the-art flygfält som invigdes av presidenten själv. Grattis.

Tog då taxi till hotellet Le Metropole. Min chaufför var dock inte så bra på engelska och tog mig till något helt annat ställe till först. Han tjatade hela tiden ”Hotel Acropole, yes?” och jag svarade varje gång ”NO, Metropole!”. Så kommer vi fram till ett gammalt hus, chauffören pekar upp och säger ”Acropole, yes?” till vilket jag svarar ”I don’t know, ive never been here, where’s the reception?”. Chauffören kör sedan runt till andra sidan, en snuskig bakgata, pekar upp mot en ännu snuskigare ingång och se på där står Hotel Acropole. ”NO, METROPOLE!” försöker jag förklara till chauffören som bara svarar ”Are you sure?” Jag hade lust att säga till honom; titta på mig, titta på hotellet, tror du verkligen att JAG ska bo på det DÄR hotellet, men ville inte verka snobbig. Så han vevar ner rutan, pratar med någon, mumlar lite och kör vidare. Inom 2 minuter kommer vi äntligen fram till mitt hotell, Le Metropole.

Och vilket hotell det var!! Oh-my-god. 4 stjärnor, allting i 1800-tals stil, härlig, hjälpsam personal, stort rum med fina gammaldags möbler. Vilken stämning det var där. Bilder kommer senare. Vid det här skedet var klockan redan närmare 16:30, så jag lade mig på sängen och vilade lite. Småningom började de ändå kurra i magen. Hade inte ätit nåt på hela dagen. Så jag kollade ut genom fönstret till balkongen, och där tadaa, ett bekant gult M. McDonalds – räddningen för en trött, sliten och hungrig resenär som jag. Böt kläder och gick ut, gick först runt de närmaste kvarteren för att se vad där fanns, men återvände sedan till McDonalds där jag skulle äta. Det var dock fullproppat så jag beställde take away, gömde påsen i handväskan och smugglade in den på hotellet. (Enligt lag får man inte ta med mat eller dryck utifrån hotellen). Satte mig i den mjuka sängen, la på TV:n och åt den goda hamburgaren. Slocknade redan vid 21 tiden, gud va skönt.

Första dagen; flyg, kolla de närmaste områden, mat, vila.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: