Förberedelser för Gambia, del 2

Tandläkaren fixade 2 tänder idag, inte 1 som hon sa, jag känner mig lurad! Hur som helst var det bara att sitta där och låta henne göra sitt  jobb. Som tur har jag världens bästa tandläkare. Efter det fick jag återigen gå till Folkhälsan där en jätte trevlig sköterska tog in mig i ett litet rum, jag gav henne vaccinet och hon stack snällt en spruta i armen på mig. Har haft värsta nål- och vaccinfobin efter att jag fick a & b hepatit vaccinet 2006, då det gjorde så jävligt ont! Men det har börjat gå bättre, jag har lärt mig att slappna av och titta åt andra hållet. Har blivit stucken ganska mycket det senaste året så har blivit van med det. Har fått stelkramp, varit på HIV-test och så nu Gula Febern.

Imorgon ska jag börja med Malaria medicinen, Lariam. Läkaren som skrev ut receptet åt mig fundera länge på vilket Malaria medicin hon skulle ge till mig. Hon ville ge Lariam eftersom det är tillräckligt ”starkt”, men hon funderade ändå länge och noga på det. ”Jaa, nu funderar jag bara, Lariam är väldigt bra men…hmmm… har du haft psykiska problem?”. Tydligen är Lariam så starkt att man kan få allvarliga biverkningar om man nångång haft psykiska störningar. Blev så överraskad av frågan att jag var tvungen att allvarligt tänka efter innan jag svarade nej. Hon varnade ännu att det är mycket sannolikt att jag kommer att ha konstiga drömmar. Återstår att se, ska ta första pillret imorgon alltså.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: