Gambia, del 5

Hade ledig dag igår, skönt. På onsdag kväll blev det alltså att gå ut, eftersom vi skulle få sova nästa morgon. Hämtade upp Karamo och körde till Senegambia, the place to be om man ska ut. Åkte först till Aquarius där festen redan var i gång och det var bra musik där, bestämde oss ändå för att gå till Wow!, vårt vakio ställe. Wow är ett roligt ställe. Lokalt. Har man inte en lokal typ med sig kan det vara rätt jobbigt, människorna är nämligen väldigt ”på” här i Gambia. Men har man en lokal typ med sig (läs: Karamo) så är det så himla roligt. Musiken är bra, människorna trevliga och festerna här är något man måste uppleva! Festerna i Wow burkar räcka hela natten, till soluppgång, men vid 02 tiden åkte vi hem.

Steg upp alltför tidigt följande dag efter bara 4 timmar sömn, varför sova på sin lediga dag? Tog lokaltransport till Banjul, betalade sammanlagt typ 50 GMD per person, 1,30€. I Banjul hade vi stämt träff med Karamos kusin Lamin. Med Lamin besökte vi en skola, såg Banjuls slumområden, och så gick vi till Lamins ställe och åt frukost. Lamin skulle sedan åka någonstans och göra något (?) så jag och Karamo tog en liten dagssömn. Vaknade av att Lamin kom tillbaka och så hängde vi hos honom ännu en stund, åt domoda till lunch och sen gick vi vidare till Albert Market. Hade köpt en djembe trumma där föregående veckan, men inte haft tillräckligt med pengar med, så gick för att betala resten av summan och för att få en kort lektion i hur man spelar djembe, inte så lätt.

Efter marknaden gick vi alla tre till stranden och skulle vila lite, men det blåste så otroligt mycket så det kändes mest som att bli sandblästrad så vi tog bara en cola var och gick. Så småningom var det dags att åka hem så då tog jag och Karamo lokaltransport tillbaka till Kololi, området där jag bor, och vi var båda så trötta efter vår kväll ute att vi somnade i bussen. När vi kom hem gick vi alltså genast och la oss, klockan var bara 17:30, och sov nästan 2 timmar. När vi vaknade körde jag hem Karamo och så åkte jag till Senegambia, beställde en take away pizza på La Romantica och gick hem och kollade på film. Vilken skön ledig dag. Känner att jag lär känna Gambia ”på riktigt” under just dessa lediga dagar, mycket förstås tack vare lokalbefolkningen.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: