From Gambia to Finland

Torsdag, min sista lediga dag i Gambia. Sov länge på morgonen, tog det lugnt och åkte hem till Karamo på eftermiddagen. Fick träffa hela familjen, och äta god (men väldigt stark) gambisk mat. Satt hemma hos dem nästan hela kvällen, innan vi skulle gå och äta middag. Körde hem till mig, bytte kläder och så åkte vi till Vineyard och åt en supergod middag. Efter middagen styrde vi mot Senegambia, där vi först besökte nattklubben Aquarius innan vi förflyttade oss till Wow! för en sista crazy danskväll ute. Helt crazy var det, massa människor, bra musik och stämningen – kan inte beskriva. Otroligt. Dansade så vi svettades och hade jätte roligt, som man bör sista kvällen. Åkte hem 02:30 tiden.

På fredagmorgon var det väckning 07. Packade det sista och sa hejdå till Karamo med gråten i halsen. Körde till kontoret, tog itu med de sista arbetsuppgifterna och så körde jag till de flesta hotellen för att hämta våra hotellpärmar, som ska förvaras på kontoret under regnperioden. När jag var klar var det redan dags att åka till hotellen och hämta gästerna och sedan åka till flygfältet. Hade också mina egna saker i bussen och hämtade gästerna i civilkläder, no more uniform. Sa hejdå till alla underbara gambiska kolleger.

15:30 lyfte planet, och efter två timmar mellanlandade vi på Las Palmas, och tackade gud att jag hade mina underbara finländska kolleger med mig på flyget. Det gick så mycket snabbare när man hade någon att prata med, och någon att dricka skumvin med. Fick varsin 20 ml flaska med skumppa, gratis, eftersom vi flög med vårt eget flyg, alltså Thomas Cook Airlines.

45 minuter i Las Palmas ungefär och sedan 6 timmar till Helsingfors. Tiden gick otroligt snabbt, lyssnade på musik, pratade lite och sov en ganska lång stund. 04:10 (lokaltid) landade planet och vi fick vänta en halv evighet (okej 40 minuter) på baggaget innan vi rullade ut ur ankomsthallen där ett bekant ansikte mötte mig som vanligt, pappa. Efter 1 timme i bilen var vi hemma. Åt frukost med mamma och så gick jag och la mig, vaknade 12:30.

Jag. Är. Hemma. I. Finland. Är både glad och ledsen samtidigt. Känns bara så overkligt att ha lämnat Gambia. Jag älskar mitt liv, mitt jobb, men fan det är tungt ibland.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: