Gambia i bilder, del 6

City Tour & Banjul.

Vårt finska flyg anlände alltid på en fredag. Då var vi emot gästerna till flygfältet och tog dem med bussar till hotellen. I bussen berättade vi allting som de bör veta, och informerade även att välkomsttillfället skulle hållas följande dag, lördag, kl.09.00.

På välkomstmöte gick vi sedan mer i detalj igenom Gambia som land, lite allmän information, och så berättade vi om bl.a. våra utlfykter. Direkt efter välkomstmötet hade vi alltid City Tour. På den utflytken åker vi in till Gambias huvudstad, Banjul, och bekantar oss med staden.

På vägen till Banjul (c.25 minuter att köra) berättade vi allmänt om livet och kulturen i Gambia och pekade ut vad vi såg på vägen. I Banjul var första stoppet på Nationalmuséet. Därefter åkte vi till Albert Market, en av de största marknadsområden i Gambia. Efter marknaden var det dags för lunch, så vi åkte till stranden där vi i en strandrestaurang fick äta traditionell gambisk mat. Efter maten åkte vi till dagens sista stop, nämligen Arch22 monumentet. Arch22 monumentet restes till minne av revolutionen, år 1994. Arch22 är Gambias högsta byggnad på 35 meter.

Här är City Touren i bilder;

SONY DSC

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: