Gambia i bilder, del 7

Var jag bodde?

Fastän jag alltid sådär officiellt jobbade i Banjul, alltså huvudstaden, medan jag var i Gambia var ju sanningen lite annorlunda. Jag jobbade och bodde nämligen i turistorterna som är sk. förorter till Banjul.

Jag bodde i ett område som heter Kololi, där bodde jag i ett compound tillsammans med mina kolleger. De flesta i Gambia bor i sk. compounds. I ett compound bor oftast hela familjen i flere generationer. Vårt compound i Kololi, som hette Kerr Toro, hade människor från hela världen, där fanns vi finländare, svenskar, gambianer, britter osv. osv. Ett compund är ett begränsat område, med staket eller mur. Vår compound hade även vakter som stod vid porten och öppnade porten när man kom med bilen. Gillar Kerr Toro, det är ett fint litet område med trädgård och pool och söta små hus som vi bodde i.

Här på Afrikas västkust ligger det lilla landet Gambia.

Gambia har en konstig form, titta på de gråa linjerna som är statsgränsen, liknar mest en mask. På vänster sida vid A, ser ni huvudstaden Banjul. Genom hela landet flyter Gambiafloden.

På bildens högra sida ser ni huvudstaden Banjul, på vänster sida vid pilen ligger Kololi, området där jag bodde.

Mitt rum i Kerr Toro.

Vårt råddiga vardagsrum och råddiga kök.

Ljuvliga trädgården i Kerr Toro.

Kartbilderna från maps.google.com

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: