Gambia i bilder, del 12

Safari.

Det finns inga stora Afrikanska djurarter kvar i Gambia, alla har jagats till utrotning. Det finns inga elefanter, inga giraffer, inga lejon, inga noshörningar. Ska man se dessa måste man åka in till Senegal. I Gambia kan man se nån typs antilop, och flodhästar om man åker in i landet. Men safarin som vi ordnade var alltså inte fokuserad på djur, trots namnet.

Vi åker med stora lastbilar där vi sitter på bänkar på flaket så att säga, se på bilderna nedan. Efter att vi hämtat alla gäster startar vi iväg, kör till Sukuta där vi besöker en marknad. Sen kör vi ut i bushen, ut på savannen, och tar ett naturstop där vi får se Cashew träd, termithögar osv. Sedan kör vi hem till en familj som bor i byn Jambureh, dit vi är bjudna. Vi får gå in i deras hus och gå runt på deras gård och se hur en vanlig Gambisk familj lever.

När vi fått höra om det vardagliga livet i Gambia kör vi vidare till San Jang där vi besöker San Jangs lågstadieskola och får höra om skolgången i Gambia. Skoleleverna uppträder några sånger, och så är det dags att åka vidare och äta lunch. Vi åker till San Jang stranden, även känd som paradis stranden. En lugn strand som är lite avsides så där får man verkligen vara i fred. Vid stranden finns en byggnad där vi äter traditionell Gambisk mat. Man har även tid att ta ett dopp om man vill.

Från San Jang kör vi till Tanji där vi besöker Tanjis bymuseum, och sedan åker vi en kort bit till Tanjis fiskarby som är Gambias största fiskeby. Där finns massor med båtar, massor av människor, massor av fiskar och massor av måsar. Efter att vi gått en runda på stranden och fått se dagens fångst av alla sorters fiskar kör vi tillbaka till hotellen igen.

Safaribilder;

Marknaden i Sukuta.

Naturstop.

På vägen ser vi många barn som alltid vinkar glatt.

Barn i familjen vi besöker i Jambureh.

Skolbarn i San Jang Lower Basic School.

San Jang stranden.

Tanjis fiskarby.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: