Guldfesten på Salutorget

Att Finland vann VM guldet i hockey är en så stor grej att man inte kunde bara sitta hemma och titta på tv när folket festar på Salutorget. Jag var bestämd att jag ville åka till Helsingfors och delta i firandet. Slutligen fick jag med mig kompisar, och det blev en ex tempore roadtrip till Helsingfors från Hangö. Jag, Ale och Anton åkte upp med bil. Startade från Hangö redan kl.14 för att komma fram i tid, få parkeringsplats och hinna undan värsta rusningstrafiken. Väl framme i Helsingfors yrade vi omkring en stund men tog sedan sikte på Amarillo där vi åt gott i förberedelse för kvällen medan vi väntade på Isabell som skulle komma till Helsingfors med tåg.

När vi var alla på plats gick vi för att köpa små Finlands-flaggor innan vi gick ner till Salutorget. Det blå-vita hav som mötte oss där var en upplevelse i sig, och känslan på salutorget, gemenskapen, glädjen – jag får rysningar av bara tanken. Otroligt, oförglömligt! Det sägs att det var 100 000 människor där för att fira Lejonen. Stämningen var där efter. Tyvärr betydde det att man inte såg så mycket av scenen, men att vara där var huvudsaken.

Endast på vägen bort från Salutorget blev det trängsel och vi stod helt stilla i 20 minuter innan vi hittade en annan väg bort från folkmassan. Så träffades vi i parkeringshallen, och började köra ner mot Hangö igen och i alla bilar var det hockey tokiga finländare med spelskjortor och flaggor som viftade med händerna, sjöng och tutade.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: