Kroatien, del 5

Förra fredagen var jag på roadtrip med Nina. Startade halv 9 tiden, körde upp till Opatija, hämtade Nina och så började vårt äventyr.

Vi körde upp till gränsen till Slovenien, vilket gick väldigt fort. Där träffade vi på en trevlig man från tullen som stannade oss och bad oss köra till sidan eftersom han ville prata med oss. ”Ni kan ju öppna bakluckan så det ser ut som om jag inspekterar men egentligen vill jag bara prata med er”. Nice!

Från gränsen var det inte svårt att hitta till huvudstaden Ljublana. Vi kom fram på 0 tid, hittade en parkeringsplats och gick en liten tur i staden. Vi hade fått höra på förhand (bl.a. av den trevliga tullmannen) att det fanns ett bra köpcenter, så vi frågade i en affär hur man kunde komma dit. Vi fick höra att den låg lite utanför stan, så efter att vi besökt några affärer gick vi tillbaka till bilen och försökte hitta till köpcentret. En gång fick vi stanna på vägen och gå och fråga vart vi skulle, men förövrigt hittade vi ganska bra. Köpcentret var stort, med många butiker, och vi var nog där en god stund. När fötterna inte orkade mera, beslöt vi oss för att starta tillbaka till Kroatien.

Vi ville ännu besöka Lipica (Lipizza, var Lipizzanerhästarna kommer ifrån) men vi hade inte tid eftersom vi var tvungna att vara tillbaka i Rovinj vid kl.20 för att köra hem Vibeke. Men eftersom vi körde förbi Lipica och såg skylten med de fina hästarna så beslöt vi oss för att åka dit ändå, vi kunde bara inte åka förbi! Så när vi kom fram en stund senare ringde vi ett bedjande samtal till Jonathan och bad honom åka och köra hem Vibeke så vi kunde stanna längre i Slovenien. Snäll som han är sa han att han kunde göra det, så jag och Nina gick för att titta på hästarna. Stallet hade stängt för dagen, typiskt, men vi såg i alla fall området och några hästar också. Vi gick omkring lite och tog lite foton och bestämde oss för att komma tillbaka någon dag.

Efter en stund åkte vi vidare, mot Kroatien och Porec. Från Lipica tyckte jag det tog en evighet att komma fram till gränsen. Men så gjorde vi några utkiksstopp på vägen också, och stannade för att tanka bilen. När vi väl kommit över till Kroatien gick vägen till Porec snabbt. Där körde jag Nina till vår chef Mia där hon skulle övernatta och så körde jag hem till Rovinj.

En dagsutflykt till Slovenien, inte illa!

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: