Kroatien, del 7

Det börjar så småningom gå bättre här i Kroatien. Sakta men säkert har jag kommit in i rutinen, och saker och ting börjar löpa, lokalkännedomen ökar och humöret har blivit bättre.

Varför det har känts så svårt är att det har varit så mycket extra jobb här innan vi kunde köra igång med säsongen och många saker har varit på hälft även nu under vår andra vecka av säsongen. Men nu, nu börjar änrligen allt vara klart. Vi har fått ihop allt material, tekniken fungerar och vi har bytt några samarbetspartners.

Så i arbetet känns allt bra. Men det känns fortfarande ganska ensamt. Att vara ensam guide i en stad är inte så roligt. Har lärt känna några lokala typer, men jag känner ingen så bra att jag kunde gå och ta en kaffe med dom. Kanske så småningom. Som tur är mina kolleger härliga, och vi ska kanske träffas idag efter jobb. Men det är ju aldrig så enkelt att bara träffas, utan vi måste bestämma var vi ska ses, vem som ska köra vart och vem som ska köra vem hem.

Just nu är jag i Pula, 45 minuter söder om Rovinj. Jag kommer delvis att vara guide här också, eftersom vi bara har en norsk guide här, så jag är här några gånger i veckan för de finska gästerna. Idag har jag hand om både finska och svenska. Sitter här på hotell Splendid och utnyttjar gratis WiFi.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: