Kroatien, del 10

Igår var en jobbig dag för oss alla guider. Vi gjorde alla misstag, hade jobbiga gäster och var allmänt sura. Dessutom har vi fått en ledsam nyhet, Vibeke ska sluta. Hon kommer att åka hem till Norge och vi kommer att få en ny guide hit istället. Det är synd, Vibeke är jätte trevlig och gästerna älskar henne. Men det här är inte vad hon förväntat sig. Det är hennes första säsong som guide och hon hade inte tänkt sig att det skulle vara såhär. Hon har haft det jobbigt det vet jag, men samtidigt skulle jag vela säga till henne att stå ut en liten tid för att se om det blir bättre. Jag har nämligen själv varit i den situationen, under min första månad som guide ville jag sluta varenda dag och bara åka hem. En månad tog det, men sen blev det bättre och idag tackar jag gud att jag inte slutade då!

Hur som helst har det hänt så mycket, och vi har varit ganska nere hela teamet. Igår gick jag omkring i Rovinj för att kolla in alla restaurangerna som vi rekommenderar för gästerna. Tänkte även gå och äta på en av dem, men när jag tänkte hur tråkgit det är att äta ensam, bestämde jag mig för att ringa Ansku istället för att se om hon, jag och Jonathan skulle kunna gå ut och äta tillsammans istället. Det passade dem bra, så jag körde upp till Porec, hämtade upp Ansku på Laguna Bellevue och så körde vi till kontoret för att vänta på Jonathan.

Varje gång jag kör till Vrsar, kör jag genom en liten söt by som heter Flengi och som har en massa små Konobas (Konoba = källare, små traditionella restauranger som erbjuder god traditionell mat), så vi bestämde oss för att åka dit för att testa ett av ställena. Kommer inte ihåg namnet på stället nu, men maten var så gudomligt god! Beställde lamm, som kom med potatis, sås och grillade grönsaker, härligt! Där satt vi och åt alla tre, och pratade, och pratade och pratade om allt som pågått den senaste tiden. Efteråt var jag mätt, och på bättre humör. Jag har underbara kolleger.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: