Kroatien, del 17

Folket anlände, likaså gjorde stressen. Men vi jobbade effektivt, åt lunch, hade veckomöte och nu sitter jag och Jonathan på kontoret och njuter av tystnaden än en gång. Mia och Ansku åkte iväg för att köra hem Nina till Opatija och samtidigt shoppa lite i Rijeka, Kroatiens tredje största stad.

Här är tyst. Jag googlar saker om Kroatien som gäster frågat mig den senaste veckan, samtidigt som jag hör på musik och skriver med gamla kolleger från Egypten på FB chatten.

Om en stund, ska jag också köra hem till Rovinj. Ska kanske besöka Vodnjan, där det ordnas en traditionell marknad idag. Fast den kanske är slut redan?

Hur som helst, här är en liten bildsaga från förra veckan;

En tidig morgon i Rovinj. Jag tar en tidig morgonpromenad ner till hamnen för att ta båten till Venedig. Det är bara jag, några som promenerar sina hundar, postmannen och några fiskare. Staden är tyst och havet stilla

Nere i hamnen samlas katterna. De sitter stilla, blickar ut mot havet, snusar på varandra. Som om de samlats här för ett morgonmöte.

En stund senare hörs ett litet surr. Ljudet kommer närmare och närmare, och snart ser man en liten fiskebåt komma fram. En ensam fiskare, som återvänder från morgonens tur ut på havet för att kolla nätet. Plötsligt får ljudet katterna att bli vilda, de sträcker på sig, tar sina platser, jagar bort konkurranter med nackhåren resta. Då förstår jag varför katterna samlats här – frukost. De önskar att fiskarna skulle slänga den fisk eller två, för små för att säljas till restaurangerna, men perfekt för en liten katt att äta.

Katterna har tydligt sina egna revir i hamnen, och fiskarna känner klart och tydligen igen några av katterna. Det tar inte länge innan fiskaren slänger upp en liten fisk till sin gamla trogne vän. En tidig morgon i Rovinj.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: