Listan med stort L

Vi lever i spännande tider igen, vi guider. Det har kommit dags för ansökningarna inför vintersäsongen. Dags att fundera över var vi vill jobba i vinter, tänka på var vi vill bo under vinterhalvåret. Alltid lika spännande när listorna kommer, listorna över lediga jobb man kan söka. Dessutom betyder vintersäsong att vi har alla långvägs destinationer.

På listorna inför vintern 2011/2012 står bla förljande exotiska destinationer; Thailand, Indien, Sri Lanka, Vietnam, Marocco, Gambia, Kenya, Mexico, Dominikanska Republiken och så vidare. Tyvärr har jag aldrig varit särskilt dragen till Asien. Inte när det gäller jobb i alla fall. Har varit i Kina och Hong Kong, men bara på semester. Tror inte jag skulle gilla att bo där. Fast man ska aldrig säga aldrig, och blir jag erbjuden ett jobb där blir det säkert svårt att tacka nej. Men att söka till våra Asiatiska destinationer, det tror jag inte jag gör. Inte nu i alla fall. Vad jag har tänkt på, är mitt älskade Afrika. Jag vet inte vad det är, men Afrika, mitt hjärta slår lite extra hårt när jag tänker på att åka tillbaka. Jag tror det är den Afrikanska livsstilen som jag gillar, easy living liksom. Har tänkt på Gambia, eftersom jag stortrivdes där och eftersom jag lärde mig massor, om både jobbet och mig själv, i just Gambia. Jag har också tänkt på Egypten, men tvekar ännu lite. Har mycket vänner i Hurghada, samtidigt som jag vet att Hanna tänker på Sharm el Sheik, och det har fått mig att tänka i samma banor. På så vis skulle jag få komma tillbaka till Egypten men samtidigt uppleva något nytt. Har aldrig varit i Sharm el Sheik. Då skulle jag dessutom reunite med Hanna, ett megastort plus! Vår nya destination för vintern är Kenya. Fatta, Kenya! Tänk er att bo och jobba i Mombasa i Kenya? Crazy. Så Kenya är definitivt en destination jag tänker mycket på. I alla destination finns plus och minus.

Inom Juli ska vi skicka in våra ansökningar med tre önskemål om destination. Inom Augusti, senast September, ska vi få besked. Så har mycket att tänka på, många beslut att göra. Vet redan lite hurdan destination jag vill till, men allra mest, vet jag hurdan destination jag inte vill till.

Gambia

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: