Ansökan 2011-2012

Ansökningen gjord och inskickad.

Jag funderade ganska länge på vad jag skulle söka men när jag väl tänkte efter så stod det ganska klart vad jag skulle söka, och allt föll på plats. Jag vill tillbaka till Afrika. Det är bara något med den kontinenten, som passar mig.

I Afrika har vi destinationer som Kenya, Gambia, Egypten och Marocko. Kenya är en av de mest exotiska destinationer vi har i vinter och typ alla 300 guider kommer att ansöka om platserna där. Till Kenya söker de 4 safari guider och 1 vanlig guide som gör mera hotellservice. Endast svenska gäster så de söker endast svenska guider.

Till Marocko sökte de endast en dansk guide, så de kunde jag inte ansöka.

Till Gambia söker de typ 5 guider sammanlagt, 1 dansk, 1 svensk och 3 finska varav 1 är rundreseguide. Kan söka allt utom dansk guide och vill inte vara rundreseguide. Älskade Gambia, och lärde mig massor under min tid där.

Till Egypten söker de rätt många guider, till Hurghada runt 30 guide och typ 10 till Sharm el Sheik. Hurghada har jag varit i, och jag älskade det, men kände samtidigt att jag vill se nåt nytt. Så när Hanna berättade att hon skulle ansöka Sharm el Sheik bestämde jag mig för att göra det samma.

Min ansökan för vintern 2011-2012 såg slutligen ut såhär:

  1. Kenya, ”vanlig” guide, inte alltså safariguide.
  2. Gambia. Sökte platsen som svensk guide eftersom säsongen för svenskarna börjar redan i oktober medan säsongen för finska gäster börjar först i december, och har inte råd att vara 2 månader hemma mellan säsongerna.
  3. Sharm el Sheik. Sökte plats för svensk guide, eftersom jag gillar bättre att dra utflykter för svenska än för finska. Exakt varför vet jag inte. Svenska gäster och finska gäster är bara så annorlunda.

Så där ja. Då är det bara att vänta. Vi ska få veta i slutet av Augusti men de kan gå in i September innan vi får veta. Det är en lång tid. Är nöjd med min ansökan. Som sagt, Kenya kommer vara svårt att få men om man inte söker så… Men skulle vara nöjd med vilken av de här tre som helst. Det är förrästen första gången jag inte alls söker plats som finsk guide. Men eftersom jag kan båda språken räknar jag med att hjälpa till med finska gästerna i Gambia eller Sharm el Sheik.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: