Kroatien, del 26

Som jag fasade för den här dagen. Jag hatar söndagar. Det är som första dagen i veckan här, gäster åker hem och nya gäster kommer.

De senaste söndagarna har för mig betytt flygplats, flygplats, flygplats. Har haft 2 departure, en på morgonen och en på kvällen, haft 3 arrival på morgonen och en på kvällen. Jobbiga dagar, och långa. Men eftersom våra sista norska gäster flög hem idag (säsongen slut för norskarna, endast svenska och finska kvar) så har mitt söndagsprogram ändrat fr.o.m. idag. Hade 1 depature och 3 arrival på morgonen men ingen kvällsflygplats. Istället skulle jag ha två välkomstmöten i Pula. Jag gillar inte välkomstmöten. Så ja, jag fasade för denna dag.

Men flygplatsen gick ok, och välkomstmöten var de bästa jag haft på länge. Har inte så många gäster i Pula, så vi satt i några soffor och fåtöljer och diskuterade för det mesta, har jätte trevliga gäster i Pula denna vecka. Första välkomstmötet gick bra och fort, så det blev mycket dötid innan nästa välkomstmöte så bestämde mig för att åka en sväng in i centrum. Plötsligt började min bil knycka, och så stannade den plötsligt! Gick inte att starta den. Då förstod jag – tanken var tom. Den hade börjat pipa på morgonen att det är dags att tanka, men det brukar gå bra att köra 1 eller 2 dagar efter det, så tänkte inte mera på det tills nu. Pratade med en snäll Holländsk gubbe som hjälpe mig skuffa bilen åt sidan, och så var det bara att börja gå till närmaste bensinstation. Som tur låg den endast typ 1 km ifrån. Väl framme bad jag om att få en kanister att lägga bensin i. En snäll kroatisk gubbe gick och hämtade en kanister, fyllde den för mig och erbjöd sig köra mog tillbaka till bilen!! Fatta!! Vilken snäll gubbe!! Härliga kroater. Så han tankade min bil, och så körde jag efter honom till bensinstationen så jag kunde fylla hela tanken. ( När vi körde tillbaka märkte jag att det skulle ha funnits en annan bensinstation mycket närmare, och svor några gånger för mig själv).

Så jag tankade bilen full och betalade och tackade för hjälpen och körde till mitt andra välkomstmöte. Klar var jag redan kl.17 så det vr en mycket kortare söndag än vad jag är van med och det var skönt att lite extra ledig tid. Har kollat två filmer ikväll (Hangover 2 och Rio), bara latat. Nu sitter jag på en filt på min balkong, under stjärnorna och njuter av den friska luften. Får mig att tänka på Egypten, där jag hade en massiv takterass utanför mitt rum, där vi satt många sena kvällar och mysade.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: